Първият сингъл от предстоящия нов албум на "Мистерията на българските

...
Първият сингъл от предстоящия нов албум на "Мистерията на българските
Коментари Харесай

Чуйте новата песен на Лиса Джерард и Мистерията на българските гласове

Първият сингъл от идния нов албум на "Мистерията на българските гласове " със заглавие "Pora Sotunda " излиза публично на музикалния пазар в целия свят през днешния ден.

Той е с присъединяване на изключителната Лиса Джерард от дуото Dead can dance. Сингълът се издава в лимитирано количество – в 7 инчов винилов формат (вече разполагаем и на българския пазар,) от които ще бъдат публикувани единствено 1,000 бройки в света (в България те ще са 50).

Ще се популяризира и цифрово във всички цифрови платформи. Песента "Pora Sotunda " е извънредно нежна и лирична.

Тя е първият публично публикуван студиен запис на “Мистерията на българските гласове” след повече от 20-годишна пауза и е грациозен предходник на упования нов албум. В нея красиво се преплитат гласовете на хора и Лиса. От Б страна на сингъла звучи песента “Ганка”, която е хорова и ни връща към корените и традициите на световноизвестният състав.

Меломани и ценители могат да се насладят и на въздействащ, магичен, черно-бял видео клип сниман към песента "Pora Sotunda ", който също има своята международна премиера през днешния ден. Видеото е дело на режисьорът Иван Москов и е снимано в България, а част от фрагментите са направени в едно изцяло обезлюдено село в Родопите - Дядовци. Главният воин във видеото не е артист или звезда, а махленски художник.

"По време на фотосите целия екип се чувствахме като в някаква магия – всичко просто се случваше и като че ли някой ни направляваше от горе ", споделя вълнението си режисьорът Иван Москов. А композиторът Петър Дундаков прибавя: "Мисля, че този план се трансформира в същинска Мистерия на гласовете, носи невероятна сила и мощ и като че ли надскача невидими граници ".

Новият албум на "Мистерията на българските гласове " е плод на съвсем двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници. Специален посетител в него е австралийката Лиса Джерард, по този начин и като композитор и реализатор на кино музика.

През 2000 година тя печели "Златен глобус " за музиката към кино лентата "Гладиатор ", основана взаимно с композитора Ханс Цимер. В албума вземат участие още международният първенец по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо наличие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – дудук и Димитър Карамфилов – контрабас.

Новият албум на "Мистерията на българските гласове " се чака да излезе напролет на 2018 година Съвместните осъществявания на хора и Лиса Джерард бяха показани за първи път пред българска аудитория по-рано тази година с два изключителни концерта в София и Пловдив.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР