Първият школски звънец бие днес за 21 994 са ученици

...
Първият школски звънец бие днес за 21 994 са ученици
Коментари Харесай

Бие школският звънец за 21 994 ученици в Хасковско

Първият ученически звънец бие през днешния ден за 21 994 са възпитаници в 80 учебни заведения на област Хасково. 1 850 са първокласниците в района.

За всички деца и възпитаници в Хасково през днешния ден градският превоз е безвъзмезден, а от ОД на Министерство на вътрешните работи приканват всички участници в придвижването да бъдат виновни и дисциплинирани, като са готови и тематични беседи за сигурност на пътя с първокласници и техните родители.

В Хасково и Димитровград обичайно през днешния ден първокласниците получават дарове от кметовете на общините.

За 760 първокласници в община Хасково са готови образователно-занимателни книжки и приветствени картички. Забавна брошура подарък през днешния ден ще получат и 700 деца от подготвителните четвърти групи в детските градини и учебни заведения. Подарък ще получат и първокласниците от Българското учебно заведение „ Константин Кирил Философ “ в немския град Дитценбах, с което Община Хасково подписа Меморандум за съдействие.

В Димитровград за 377 първокласници от общината са подготмили седмична стратегия, рамка за фотография с магнит, значка и орден " Аз съм към този момент в първи клас " и брошура „ Моят Първи картинен атлас на света ". Подобни тематичните подарачни комплекти там връчват за 11-та поредна година.

Няма проблеми за старта на новата образователна година с окомплектоването на педагогическия състав в нито една от учебните заведения, съгласно началника на РУО-Хасково Веселина Павлитова.

Две учебни заведения от област Хасково поради поправки през днешния ден обаче, няма да отворят порти. Въъзпитаниците на хасковската ФСГ „ Атанас Буров “ ще учат в Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “, а децата от ОУ „ Христо Смирненски “ в село Радиево още веднъж ще са в ПЕГ „ Д-р Иван Богоров “ в Димитровград, където организираха и предходната образователна година. Очаква се ремонтът в радиевското учебно заведение да завърши през първия образователен период и децата да се върнат в клас там. 618 ученици на ФСГ в Хасково обаче, ще учат втора промяна в постройката на езиковата гимназия, като от РУО твърдят, че е основана нужната организация.

Предстои занапред да стартират поправки в постройките на още 3 хасковски професионални гимназии- тази по лека индустрия „ Райна Княгиня “, по туризъм „ Александър Паскалев “ и по механо-електротехника „ Стойчо и Кица Марчеви “, като на по-късен стадий от РУО ще разгласят къде ще бъдат пренасочени възпитаниците им и по какъв начин ще бъде проведен образователният развой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР