Първият сгъваем телефон в света вече не е само една

...
Първият сгъваем телефон в света вече не е само една
Коментари Харесай

Сгъваем смартфон? Идва!

Първият сгъваем телефон в света към този момент не е единствено една идея, както си мислех, когато го видях за пръв път на видеодемонстрация в Азия. Това е същински Android телефон, който можете да си купите тъкмо в този момент, и освен това, не е изработен от най-продаваните производители като Samsung или Huawei, а двамата производители на Android телефони, са нормалните обвинени, които се свързват със сгъваемите смарт телефони.

Китайската компания Royole (Rouyu Technology), която се превежда като Royal на британски език, стартира да приема предварителни поръчки за създавания от нея сгъваем телефон. Смарфонът се споделя FlexPai. От уеб страницата на Royole в Съединени американски щати научаваме, че FlexPai е с изцяло еластичен екран, второ потомство на Royole. Ако изцяло се разгъне, FlexPai се трансформира в 7,8 инчов таблет, и е толкоз огромен, колкото и iPad мини. Екранът има разграничителна дарба 1920 x 1440 и съответствие 4:3. При прегъване устройството се трансформира в смарт телефон с двоен екран, който има три екрана.

Устройството може да се сгъва елементарно, само че не наподобява да приляга добре в джоба. Смарфонът FlexPai разполага и с камера с двоен обектив, в това число и 20-мегапикселов телеобектив и 16-мегапикселов широкоъгълен обектив. В предходният отчет се споделя, че телефонът ще бъде със идващото потомство на процесора Snapdragon 8150, макар че този подробност не се загатва на уеб страницата. И това ще бъде един от първите създадени телефони в света с новия водещ процесор на Qualcomm.

Според компанията телефонът би трябвало да бъде екипиран и с технология за бързо зареждане. Телефонът ще има USB-C порт, само че няма да има джак за слушалки. Другите спесификации включват 6GB или 8GB RAM памет и 128GB, 256GB или 512GB памет за депозиране на информацията. В Съединени американски щати моделите на телефоните с 128GB и 256GB ще са на цени 1318 и 1469 $. Сгъваемият телефон на Samsung, Galaxy F, евентуално ще коства към 2000 $, и съгласно слуховете ще започва идната година. Телефонът би трябвало да бъде разгласен пред света по-късно този месец на конференция от разработчиците на Samsung.

(Превод Павел Павлов)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР