Първият сезон на Западен свят остави след себе си много

...
Първият сезон на Западен свят остави след себе си много
Коментари Харесай

Западен свят, сезон втори, епизод първи

Първият сезон на " Западен свят " остави след себе си доста почитатели, които още в края на 2016 година нямаха самообладание за продължението.

Нормално, последният епизод даде живот на една камара въпросителни след себе си , а отговорите бяха толкоз доста и всичките - толкоз вероятни. Кой има повече човечност - ние, хората, или андроидите? Може ли робот да има съзнанието на човек? И, може би, най-важният - Кои сме ние, в действителност?



Смъртта на Робърт Форд (Антъни Хопкинс) беше както непредвидена, по този начин и предусещана. Отсъствието му сигурно оставя празнота, само че нямаме никакво време за циврене, тъй като откакто изгледахме първия епизод на втори сезон, главите ни са цялостни с задоволително вероятни развития на връзките сред хора и андроиди в " Западен свят " .

 Вторият сезон на
Вторият сезон на " Западен свят " с формален филмов откъс

Какво ни чака

Това на процедура е и най-голямата притегателна мощ на сериала , тъй като колкото и значими и завъртяни да са образните резултати, колкото и огромни да са имената на актьорите, в случай че нещо в историята и нейното развиване се счупи, сериалът няма да продължи блестящия си старт.

Първи епизод на втори сезон стартира там, където последният на първи ни остави. Или съвсем. Промените, които предстоят да се случат с всички герои - и хора, и хостове, са огромни. И това се схваща още в началните фрагменти. Те са преплетени с връщане към финалната " борба " от сезон едно - с цел да се обясни на фена какво тъкмо се случи.

 Снимка 352414

Именно това приплъзване напред-назад удостовери упованието, че най-големите промени във втори сезон ще са в двама от героите - Долорес (Евън Рейчъл Ууд) и Мейв (Танди Нютън).

Докато през първите девет епизода Долорес беше в ролята на жертва, то в последния, десети, тя сподели другата си страна, като изцяло ненадейно извърши показно ликвидиране. Тук беше и подсказката, че във втория сезон ще забележим една доста по друга Долорес. Е, не останахме разочаровани.

 Снимка 352412

Изглежда, Долорес ще се трансформира от плячка в ловджия, само че дали Теди (Джеймс Марсдън) ще остане неин правилен сателит... Досега видяхме, че неговата обич, въпреки и програмирана, е почтена за почитание, тъй като е обвързана и с честност. Вярност, каквато не е присъща даже за хората.

Мейв, въпреки това, си построи облика на бунтовник, който не би се спрял пред нищо, единствено и единствено да разбере истината. Тя ще убива хора, без да ѝ мигне окото, само че в този момент се е фокусирала върху единственото нещо, което има значение - да откри щерка си. А загатнатото в филмовите откъси, че Хектор (Родриго Санторо) ще бъде неин сателит в тази задача, се оказва правилно.

 Снимка 352413

И въпреки на пръв взор и Мейв, и Долорес, да потеглят в напълно разнообразни направления, те в действителност имат нещо общо между тях. И двете имат на кого да разчитат - нещо, към което ние, хората, постоянно сме се стремели.

И до момента в който при Долорес любовта на Теди е програмирана още през цялото време на сериала, то при Мейв и Хектор тя е резултат от техните взаимоотношения, развива се е изцяло естествено и по човешки. Затова тук идва и разумният въпрос: какъв брой тъкмо съвършени са хостовете и дали хората в сериала си дават сметка кого имат против себе си .

Силата на първия сезон беше в паяжината от сюжети, ориси, усеща и значими събития от минало и настояще. Именно с нея той държеше вниманието и интереса ни. Вероятно същата нишка ще продължи да се дърпа и във втори сезон, в който фантазията на безименния мъж в черно (Ед Харис) ще се сбъдне - хостовете към този момент ще се отбраняват и " играта " няма да бъде с предупреден край.

 Снимка 352415

Всичко в първия епизод подсказва, че ни чакат катаклизми и замяна на функциите . И в случай че тогава най-издирваният хост беше мистериозният персонаж на Уайат, то в този момент ще бъде някой, който към този момент познаваме.

 Снимка 352411

Какво още ли? Бърнард (Джефри Райт) ще се опита да запълни празнината, която остави Робърт Форд , само че това ще го докара до само до сложни избори. Ще бъдат въведени и нови персонажи - празните хостове (Drone Hosts), които хем са с човешка форма, хем нямат и капка човечност в себе си; явно крият и доста мистериозни загадки - информация, видеото.



От втори сезон чакаме отговор на минимум три въпроса .

Първо, да разберем могат ли и доколко хостовете да доближават до самоосъзнаване - нещо, което видяхме при Долорес. И в случай че да, значи ли това, че ще могат да се трансфорат в хора?

Второ, каква е същинската цел на парка? Очевидно, не е основан, само с цел да забавлява хората.

И, трето, какво има отвън парка . (Този отговор сякаш ще остане за сезон три, в случай че всичко с две мине като с едно)

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР