Първият руски пощальонски дрон претърпя сериозен инцидент по време на

...
Първият руски пощальонски дрон претърпя сериозен инцидент по време на
Коментари Харесай

Първият руски пощальонски дрон се разби в къща

Първият съветски пощальонски дрон претърпя сериозен случай по време на своя първи тестов полет. Автоматизираната машина се разруши в частна къща, като върна инженерите назад на чертожната дъска. Действието се е развило в столицата на сибирската република Бурятия - Улан-Уде , която е част от Руската Федерация.

Именно там управляващите тестват система за автоматизирани безпилотни машини, които да правят пощенските доставки в сходни откъснати региони. Бурятия се намира в Сибир, което изяснява за какво пощенските услуги там имат сериозна потребност от оптимизация. В последно време дроновете се потвърдиха като идеални за тази цел, което предизвикало локалната администрация да влага в сходен план.

Това е първият сходен полет в Русия , а събитието било толкоз значимо, че било посетено от президента на Бурятия Алексей Циденов, както и от шефа на съветските пощи.

По необясними аргументи управляващите решили да извършат първия експериментален полет тъкмо в центъра на Улан-Уде, където напълно естествено има доста здания. Най-вероятно поради механически проблем, обаче, тежащата седем кг машина се блъснала в една от тях, освен това много мощно, както се вижда от видеото по-долу. Резултатът - тотално заличаване за дрона, чийто производител остава незнаен.

Въпреки пагубния първи опит, управляващите са решени да продължат с тестванията на системата. Според съветската осведомителна организация ТАСС, аргументите за случая занапред ще бъдат оценени благодарение на телеметричните данни.

Дотогава тестванията се отсрочват, само че никога няма да бъдат прекратени , настояват управляващите в страната.

" Няма да спрем тук и ще продължаваме с опитите, до момента в който не накараме системата да работи, " съобщи Циденов пред публицисти. " Само този, който не рискува, не реализира резултати. Ако се превърнем в първия район, който внедрява система за доставка на пощенски колета по автоматизиран метод по въздуха, ще може да съберем информация и да развием технологията, с цел да може да бъде репликирана в бъдеще. "

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР