Първият руски McDonald’s е открит на 31 януари 1990 г.

...
Първият руски McDonald’s е открит на 31 януари 1990 г.
Коментари Харесай

270-килограмов мъж се закопча с белезници за входа на McDonald’s в знак на протест срещу санкциите в Русия 

Първият съветски McDonald’s е открит на 31 януари 1990 година в Москва на площад Пушкин. Тогава хиляди хора се събрали пред входа, с цел да опитат задграничната храна, която се подготвя за три минути.

Оттогава са минали 32 години и в този момент e краят (или дребна пауза). Днес хранителната верига напуща Русия. Засега от управлението на компанията споделят, че краткотрайно стопира работата поради геополитическо напрежение, само че времето ще покаже.

През целия уикенд руснаците щурмуваха заведения за публично хранене, с цел да се насладят на бургерите и пържените картофки за финален път. В неделя Лука Сафронов-Затравкин, който тежи цели 270 кг отишъл в McDonald’s, тъй като е голям почитател на заведението за бързо хранене. Той приел доста драговолно преустановяването на работата на веригата в Русия.

Протестирайки против това решение, той се закопча с белезници за вратата на един от франчайзите.

270-килограммовый Лука Сафронов приковал себя наручниками к двери McDonald’s в символ митинга

„ Даваха ни тази храна 30 години, споделиха, че ние би трябвало да я обичаме, а в този момент ни напущат “, сподели възмутено той.

Изразявайки своята позиция, Лука означи, че глобите са политическа повърхност и не би трябвало да засягат елементарните хора. Той упорства: „ Обикновените хора не би трябвало да страдат и да остават без обичаните си неща “.

„ Роден съм на 31 октомври 1990 година, единствено 9 месеца след откриването на първия ресторант McDonald’s в Русия. Вероятно това неслучайно съвпадане повлиява на целия ми предстоящ живот “, заключи Лука.

Докато той изразявал своята точка, на мястото на случая пристигнала полиция. Протестната акция не била съгласувана с тях, по тази причина се наложило фена на бургери да бъде закаран в ареста.

TRENDY NEWS

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР