Първият роботизиран асистент за почистване, наречен SOFie, започна работа на

...
Първият роботизиран асистент за почистване, наречен SOFie, започна работа на
Коментари Харесай

SOFie – роботчето от Сингапур, което вече почиства летище София


Първият роботизиран помощник за разчистване, наименуван SOFie, стартира работа на летище София.

Роботът през днешния ден е кацнал от Сингапур и идва по линия на Dr. Sasse - компанията, която дава отговор за почистването на летището от март 2022 година

Механичното творение, снабдено с най-съвременните софтуерни и оперативни благоприятни условия, към този момент може да бъде забелязано в зоните на Терминал 2, където деликатно прави своята активност измежду пасажерите и техния багаж, разясняват от летището.

Роботът съвместява най-новите трендове в електрониката и роботостроенето, оборудван е с голям брой датчици, които му разрешават да извършва отговорностите си по разчистване. SOFie има потенциал за 5-часова промяна с едно зареждане на батерията или за час почиства пространство от 1 450 м2.

Нейната продуктивност се отличава с висока аспирационна мощ и с ниска консумация на вода, което е реализирано посредством внедряване на най-новите софтуерни решения и дава отговор на политиката за резистентност, заложена в програмата на „ СОФ Кънект " - концесионерът на летище София.
Снимка: БГНЕС

„ Много сме горди, че сме първата компания, която в партньорство със „ СОФ Кънект " вкарва роботиката на българско летище. Нашата идея за роботизация към този момент е внедрена на съвсем всички летища, обслужвани от Sasse Group. Освен желанието ни да бъдем приети за дипломат на нововъведенията, ние се стремим да отговорим и на провокациите, свързани с набирането на личен състав в следствие от пандемията. Разбира се, един почистващ робот не може да размени напълно положителния личен състав, само че може да помогне за компенсиране на дефицита на работна ръка и за повишение на хигиеничните стандарти на летището ", разяснява Бени Вундерлих - шеф на Sasse Group.

" SOFie е тук и е изцяло софтуерно оборудвана. Тя към този момент е пълностоен помощник на компанията за разчистване на летище София и нейната помощ е незаменима в ежедневната активност по поддържане на летищната хигиена. Вслушахме се в дългогодишните мнения на нашите пасажери по отношение на чистотата и с помощта на SOFie ще имаме по-приятна летищна среда. Тя е освен ефикасен асистент, само че и магнит за пасажерите, които към този момент се снимат с нея ", съобщи Хесус Кабайеро – основен изпълнителен шеф на летище София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР