Първият ресторант от веригата Ростик`с (Rostic`s), целящ да замени марката

...
Първият ресторант от веригата Ростик`с (Rostic`s), целящ да замени марката
Коментари Харесай

Русия съживи веригата ресторанти Rostic's след изтеглянето на KFC

Първият ресторант от веригата " Ростик`с " (Rostic`s), целящ да размени марката Кей Еф Си (KFC) в Русия, отвори порти във вторник в Москва след изтеглянето на известната американска верига за бързо хранене от страната като реакция на нашествието в Украйна, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Някои детайли във вътрешния интериор са заменени, а ликът на полковник Сандърс, емблема на марката, е липсващ. Дизайнът на логото и опаковките на червено-бели линии обаче припомнят стила на Кей Еф Си.

" Табелата се трансформира, само че ресторантът би трябвало да резервира достоверността си за клиентелата ", изяснява в изявление за съветското издание РБК Константин Котов, съсобственик на съветската компания " Смарт сървис " (Smart Service), която е купила през април заведенията за хранене Кей Еф Си от американската група " Ям! Брандс " (Yum!Brands).

Според него към 100 ресторанта Кей Еф Си ще отворят порти под марката " Ростик`с " до края на лятото. Американската верига е имала над 1100 ресторанта в Русия и преобразуването им ще се извърши последователно.

Менюто на новите заведения за хранене ще е идентично с това на Кей Еф Си с две изключения: сандвичите " Туистър " (Twister) и " Боксмастър " (Boxmaster), чиито патенти се държат от " Ям! Брандс " и ще бъдат преименувани на " Шеф-рол " (Chef-Roll) и " Ростмастър " (Rostmaster), съгласно Котов. " Всичко останало в менюто ще резервира безусловно същите имена и същата цена ", увери той.

Веригата заведения за хранене " Ростик`с " към този момент е съществувала в Русия сред 1993 и 2012 година, като тогава е била изписвана на кирилица. Тя е била добита от " Ям! Брандс ", а заведенията за хранене ѝ - прекръстени на Кей Еф Си през 2012 година

От началото на съветската инвазия в Украйна и въвеждането на стопански наказания против Москва, редица огромни западни компании по етични аргументи или поради компликации да реализират дейностите си.

 Русия съживи веригата заведения за хранене Rostic's след изтеглянето на KFC
© Reuters

Ресторантите " МакДоналд`с " (McDonald`s), знаци на идването на американския капитализъм в Русия и края на Съюз на съветските социалистически републики, както и веригата кафенета " Старбъкс " (Starbucks) също са продали локалните си действия на съветски предприемачи, само че не и правото да употребяват името на марката им.

 Русия копира и Русия копира и " Лего " като " Света на кубчетата "

Руските заведения за хранене " МакДоналд`с " също бяха сменени през юни от " " и кафенетата " Старс Кофи " (StarsCoffee), целящи да заменят " Старбъкс ", отвориха порти през август. Дизайнът и менюто им са доста близки до тези на американските им прародители.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР