Първият репортер на култовото телевизионно предаване Господари на ефира Дейвид

...
Първият репортер на култовото телевизионно предаване Господари на ефира Дейвид
Коментари Харесай

Как Дейвид Славчев внесе гранатомет във Външно министерство

Първият кореспондент на паметното телевизионно предаване " Господари на ефира " Дейвид Славчев умря през днешния ден на 51 години след дълго и тежко боледуване. Актьорът ще бъде запомнен с многото си настоящи репортажи за шоуто, само че има един, който мнозина още помнят като най-гранатометният.

През 2004 година Дейвид проникна с гранатомет в постройката на външно министерство, а в следствие беше арестуван за разпит.

Репортажът имаше огромен публичен отзив. Наложи се тогавашният външен министър Соломон Паси също да дава пояснения по какъв начин оръдието е минало през скенерите на защитата на значимата държавна постройка или по-точно по какъв начин е било позволено вътре, скрито като снимачна техника.

Ето и " взривоопасното " видео:



Господарят на ефира има и още няколко паметни конфликт - тв легендата проф. Юлиан Вучков, който към този момент също е мъртвец. Господарите и фамозния медиен анализатор и театровед непрестанно влизаха в задочни конфликти и си разменяха много нецензурни реплики.

През 2009 година предаването искаше да връчи " Златен скункс " на проф. Вучков поради скандалните му тв изяви. Водещият непрестанно наричаше " Господарите " " терористи ", а те му отвръщаха с куп бъзици. Юлиан Вучков не беше удовлетворен, че с мненията си цялостни предаването на Магърдич Халваджиян и даже искаше да съди продуцента за интелектуална кражба.

Проф. Вучков бе безспорен рекордьор по включвания в селекцията на сценаристите на шоуто. „ Господарите ” разпространяваха огромна част от лафовете на професора и го издигнаха до статуса на звезда, пък считат създателите на предаването.

Ето и занимателно видео по какъв начин проф. Вучков бяга от Дейвид Славчев, който се пробва да му връчи " Златен скункс ", а най-после разяреният професор строшава статуетката.



Днес от екипа на " Господари на ефира " се простиха прочувствено със своя сътрудник:

" Сбогом, Дейвид, благодарим ти!

Дейвид Славчев беше първият кореспондент на “Господарите ”. Емблема в нашата история. Човек с неподправено възприятие за правдивост и усмивка, която заразява!

Той умря след дълго боледуване на едвам 51-годишна възраст. Семейството на нашия кореспондент и артист изрича откровени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от МБАЛ “Пирогов ” за грижите, положени за Дейвид през последните 7 месеца.

Поднасяме своите откровени съболезнования на околните му! Поклон пред светлата му памет! "



Дейвид Славчев е роден на 14 юли 1971 година в София. Той е от семейство на артисти - и майка му, и татко му са били част от трупата на столичния Младежки спектакъл. Дейвид приключва НАТФИЗ през 1991 година в класа на проф. Стефан Данаилов. Част е както от Младежкия спектакъл, по този начин и от Софийския пътуващ спектакъл.

Играл е в " Ян Бибиян " по Елин Пелин, " Френският квартал " от Тенеси Уилямс, " Пеперудите са свободни " по Леополд Герш и още доста други. От 2018 до 2022 година е шеф на Видинския трагичен спектакъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР