Първият редовен полет по маршрута София - Одеса - София

...
Първият редовен полет по маршрута София - Одеса - София
Коментари Харесай

Цветан Цветанов и Валери Симеонов на първия полет от София до Одеса

Първият постоянен полет по маршрута София - Одеса - София преди малко отпътува от летище София. На него са ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът по икономическа и демографска политика и водач на НФСБ Валери Симеонов. С тях са и водената от вицепремиера държавна делегация и народни представители.

Полетът София - Одеса е първият пряк полет от страната ни за украинския град и ще се извършва от въздушния транспортьор " България Ер ". Отварянето на линията е по самодейност на вицепремиера Симеонов, като за концепцията интензивно са съдествали министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на превоза Ивайло Московски. Полетите ще се правят всяка седмица в петък и неделя в двете направления.

Очаква се линията да усъвършенства свързаността сред двете страни и да разреши на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така учещите и работещи в България бесарабски българи ще избегнат пътешестване с рейс сред двете дестинации от 10-12 часа. Тази година с смяна в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност и в подзаконовата нормативна уредба беше облекчено договарянето със сезонни служащи, което разреши на над 3000 жители на Украйна и Молдова с български генезис да работят у нас през летния сезон. Новата въздушна линия ще разреши по-високата им подвижност през 2018 година, както и развиването на двустранните туристически и стопански връзки с Украйна и Молдова.

" Поводът за основаването ѝ беше визитата на българската държавна делегация в края на август по покана на българската общественост. Днес имаме щастието да открием тази връзка. Одеса има доста съществено място като център на нашите възрожденци, град в който са творили наши писатели. Понастоящем транспортната връзка лишава повече от дванайсет часа с прекосяване на три граници ", изясни Валери Симеонов.

" България ще продължава праволинейно да поддържа Украйна в Европейския ѝ път. По никакъв метод България няма да одобри новото начертаната на границите ", сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР