Първият работен ден в новата сграда на Софийския районен съд

...
Първият работен ден в новата сграда на Софийския районен съд
Коментари Харесай

Опашки пред новия дом на Софийския районен съд

Първият работен ден в новата постройка на Софийския областен съд и Софийска районна прокуратура на бул.  “Ген. М. Д. Скобелев ” № 23 започна с опашки. Още рано сутринта чиновниците се поздравяваха с: “Честита нова постройка ”, само че някои от тях мъчно се ориентираха в нея.

Около 9:30 ч пред входа се изви колона от над 30 чакащи ред, с цел да минат инспекция на скенер. Едва към 11,30 ч проработи и втори скенер, на който служителите на реда от правосъдна защита ревизират жителите за оръжие.
Новата постройка бе открита на 18 септември с гала, на която участваха министър председателят Бойко Борисов, правосъдният министър Цецка Цачева, членове на Висш съдебен съвет и магистрати, а от 2 октомври вратите бяха отворени за жители.

В понеделник в Софийския областен съд работеха 29 правосъдни състава, които трябваше да прегледат приблизително по към 10 наказателни каузи. Адвокати разясниха пред “Труд ”, че новата постройка, по-известна като “Военното НДК ”, е доста по-просторна и добре оборудвана, само че въпреки всичко има някои дефекти. Един от тях е, че няма обособени входове за жители и за чиновници и по тази причина се получават опашките на влизане. Освен това, сходно на Специализирания углавен съд, в залите няма нито един прозорец. Сградата е приспособена за съд, само че не е проектирана като такава. Повечето пространства са прекомерно дребни и в тях могат да се гледат каузи единствено с по един или най-вече двама подсъдими.

Гишето с табелка “Информация ” остана празно, само че съгласно адвокати и жители залите са задоволително добре обозначени и елементарно могат да бъдат открити. По-трудно обаче се оказва намирането на тоалетните, които са единствено на подземния етаж (-1) на постройката и до тях се стига през куп коридори и порти. Чуваха се недоволни мнения и за това, че на никое място вътре няма кафемашина и банкомат.

Бързо вървеше работата на деловодните гишета, само че пред Бюрото за съдимост се извиха същите опашки, каквито бяха и в остарялата постройка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР