Първият работен ден в Брюксел приключи. Благодарен съм на всички

...
Първият работен ден в Брюксел приключи. Благодарен съм на всички
Коментари Харесай

Дневният ред на Рамщайн 9: Танкове, снаряди и ПВО

" Първият работен ден в Брюксел завърши. Благодарен съм на всички страни от #Ramstein и на Северноатлантическия алианс за поддръжката за Украйна " , написа той Олексий Резников, боен министър на Украйна, в сряда вечерта в Туитър.

Според Резников графикът на втория ден от срещата ще бъде претрупан. " Ще отделим повече време за разискване на танковете ", добави той.

Думите на украинския министър пристигнаха на фона на известия в немската преса за проблеми в границите на така наречен " танкова коалиция " - група от осем страни, които възнамеряват да обединят напъните си, с цел да образуват два батальона танкове Leopard 2 за украинските въоръжени сили - общо 62 машини. Die Welt написа във вторник вечерта, че държавните управления на Дания и Нидерландия са го уведомили, че са решили да не предават леопардите на Украйна, което нарушава първичните проекти на Германия и я слага в неловко състояние.

Въпреки че към момента не се приказва за даване на министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин акцентира, че западните съдружници ще доставят муниции - колкото се може повече и по-бързо.

Украйна изпитва сериозен дефицит на муниции, най-много за артилерията, защото отвън Русия се създават малко снаряди от руски вид, а скоростта на доставка на снаряди за западните оръжия изостава от скоростта на потреблението им в бойните дейности.
 Съединени американски щати: Без изтребители за Украйна, само че колкото може повече муниции
Съединени американски щати: Без изтребители за Украйна, само че колкото може повече муниции

Остин приказва за украинска атака напролет

В същото време Съединени американски щати чакат украинската войска да стартира огромна контраатака напролет.

" Ще създадем всичко допустимо да осигурим колкото се може повече муниции и колкото се може по-бързо ", сподели Остин.

От своя страна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че войната в Украйна се е трансформирала в логистична конкуренция: както Русия, по този начин и Украйна се сблъскват с големи проблеми при доставката на муниции и оръжия до фронтовата линия. Според него настоящето ползване на муниции в Украйна е в пъти по-голямо, в сравнение с е производството в страните членки на НАТО. Той добави, че страните от НАТО ще би трябвало да усилят производството освен с цел да оказват помощ на Украйна, само че и с цел да попълнят личните си ресурси.

Във вторник вечерта Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че е сключило държавен контракт на стойност 522 млн. $ с две компании за произвеждане на 155-милиметрови снаряди за украинските въоръжени сили. Според графика доставките на снаряди за Украйна би трябвало да стартират през март тази година, се споделя в изказване на Пентагона. Според Лойд Остин Франция и Австралия също по този начин са се договорили взаимно да усилят производството на 155-милиметрови снаряди за украинската войска.

Предишната среща на съдружниците на Украйна, която се организира на 21 януари, също - министрите на защитата тогава не съумяха да реализират дефинитивно съглашение за даване на западни танкове на Киев. Въпреки това няколко дни по-късно, на 25 януари, канцлерът Олаф Шолц съобщи, че Германия Той също по този начин даде позволение за прекачване на тези танкове в Украйна на други страни.

Това сложи началото на " танкова коалиция ", посредством която Киев можеше да получи нападателни оръжия - танкове, БМП и БТР-и.
 Германия дава 178 танка
Германия дава 178 танка " Леопард " на Украйна, само че най-рано през 2024 година

Федералният съвет за сигурност утвърди износа на бронираните машини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР