Първият работен ден от 2023 в Пловдив започва с протест

...
Първият работен ден от 2023 в Пловдив започва с протест
Коментари Харесай

2023 започва с протест заради панаира

Първият работен ден от 2023 в Пловдив стартира с митинг на жители пред Общинския съвет, където ще започва изключителна сесия за бъдещето на Пловдивския панаир, свикана по искане на 20 от общо 51 старейшини.

Те би трябвало да гласоподават за трети следващ път сали дали да се одобряват акциите на Варна в дружеството– притежател на Международния панаир – Пълдин Туринвест, които съставляват 28% дялово присъединяване.

Още преди година Общински съвет Варна реши да джироса въпросните акции в интерес на Георги Гергов против парцела му в центъра на морската столица, прочут като „ дупката “. На терена не може да се строи заради археологическата му стойност.

Припомняме, че при първото гласоподаване в Общински съвет Пловдив за бяха единствено петимата съветници от т.нар Автентична лява Българска социалистическа партия, която е близка до Гергов и съдът отхвърли да впише увеличението на капитала в Пълдин Туринвест.

Последва обаче нова сесия, на която към достоверните бесепари се причисли болшинството на ГЕРБ, както и по двама съветници от Български земеделски народен съюз Ал. Стамболийски и Движение за права и свободи.

Мотивите им бяха, че Гергов обещавал в писмо до локалния парламент да подари 2% от нараствания дялов капитал на Община Пловдив, тъй че да остане самият той с надзор от 77, а не 79%.

Освен това щял да подари 6 дка от над 350-те дка земя на панаира за Дом на операта.

На днешната сесия се желае представителят на общината в сдружението Ясен Михайлов да бъде акредитиран да гласоподава срещу препоръчаното увеличение на капитала и измененията в устава му на акционерното заседание на 9 януари.

Мотивите на 20-те съветници са, че в случай че се одобри нарастването на капитала, Пловдив напълно ще загуби панаира и 350-те дка прилежащи площи в суперцентъра. Освен това съгласно тях на последната сесия се е стигнало до юридически парадокс, защото болшинството в Общински съвет хем е гласувало да се премат 28-те % на Варна в Пълдин Туринвест, хем да се резервира блокиращата квота на Община Пловдив, което е нонсенс.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР