Първият работен ден на новоизбрания обществен посредник на територията на

...
Първият работен ден на новоизбрания обществен посредник на територията на
Коментари Харесай

Първият работен ден на новия благоевградски омбудсман започна с отправено предизвикателство за социален експеримент

Първият работен ден на новоизбрания публичен медиатор на територията на Община Благоевград Злата Ризова стартира с отправено предизвикателство за провеждането на обществен опит от Софийно съдружие " Съзнание ", съобщи кореспондент на " Фокус “.

На конференция Христина Спасова сподели, че от сдружението ще разчитат на омбудсмана за подпомагане при реализирането на обществен опит, имащ за цел да промени атмосферата на публичната среда посредством смяна в настройките за другарство.

" Вярваме, че човек е добър по природа, само че когато му бъде заложен спомагателен фокус за демонстрация на добродетели, той би основал по-голяма опция да управлява и популяризира християнските полезности. Чрез вас желаеме да отправим зов към чиновниците на Общинска администрация на територията на Община Благоевград, Областна администрация и Общински съвет да се опитат да управляват общуването си на работното място, заобикаляйки всяка форма на принуждение – вербална, ментална, физическа, както с жителите, по този начин и по сред си “, сподели още Спасова.

Тя добави, че предстоящите резултати от опита са да се реализира по-спокойна, удобна и позитивна работна среда, която да въодушеви чиновниците да запазят и поддържат такава атмосфера, и отвън работното си място.

" Апелът за този обществен опит, акцентиращ върху образуването на среда без принуждение, считаме да бъде извършен в границите на 40 дни – сакрално число, натоварено с библейска символика. През инструкции интервал на опита, сдружението поема ангажимент за организира на мониторинг, съпроводен с обобщаването на данни и обявяване на резултати. Тоест, по-късно ние ще създадем един разбор – по какъв начин е повлиял Вашият зов, в случай че приемете това наше предизвикателство. Надяваме се, че с този зов ще предизвикаме институциите и пред светлите християнски празници да призовем за повече примирение, повече добрина, както в общуването по сред ни, по този начин и на работното място “, прибави Спасова.

Христина Спасова връчи на публичния медиатор Злата Ризова директория с апела за провеждането на обществения опит, която без съмнение беше призната от омбудсмана.

" Приемам го, като си давам сметка за тежестта на този лист хартия. Давам си сметка и за отговорността. Благодаря Ви за доверието. Вярвам и в знаците. Днес е и моят първи работен ден. Ще направя всичко допустимо, даже няма да се огранича този зов да бъде изпратен единствено към трите институции, които споменавате. Надявам се, че даже един човек да може да промени този " тежък лист хартия “, ще си е заслужавало “, акцентира Злата Ризова и пред медиите прикани за опазване на положителния звук по време на идните избори 2 в 1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР