Първият проучвателен мандат за сформиране на правителство ще бъде връчен

...
Първият проучвателен мандат за сформиране на правителство ще бъде връчен
Коментари Харесай

Румен Радев обяви кога връчва първия мандат

Първият изследователски мандат за съставяне на държавно управление ще бъде връчен на 15 май, разгласи президентът през днешния ден пред публицисти. След като кандидат-премиерът на ГЕРБ го получи от президента, ще има седемдневен период, в който да показа конструкция и състав на държавно управление.

Президентът прикани народните представители да осъзнаят голямата си роля и да одобряват Закона за бюджета и най-важните закони по Плана за възобновяване и резистентност.

Изглежда, че желаят да вържат ръцете на служебния кабинет и да оставят страната, и хората без бюджет, което е безконтролно ", посочи още Радев.

Той отхвърли да е казвал по време на консултациите с " Продължаваме промяната – Демократична България ", че това Народно заседание ще продължи да работи най-малко до 15 юни.

Измина цялостен месец от свикването на Народно събрание и не е произвело никакъв отговор. Безотговорно е политиците да приказват за нови избори, в случай че не са изпълнили обещанията пред гласоподавателите си ", разяснява Радев. 

По думите му рискът от това да не се одобри бюджет е да загубим освен пари, само че и да се загуби опцията за ускорение на промените и модернизацията на страната, както и прогреса по пътя към Шенген и еврозоната.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР