Първият проект на бюджета на НАСА за 2024 г. бе

...
Първият проект на бюджета на НАСА за 2024 г. бе
Коментари Харесай

Американското правителство представи бюджета на НАСА за 2024 година

Първият план на бюджета на НАСА за 2024 година бе оповестен на 9-ти март. Настоящото държавно управление на Съединени американски щати показа федералния бюджет за 2024 година, в който за НАСА са планувани 27,2 милиарда $, което е със 7% повече от миналогодишните 25,4 милиарда $. Това почти подхожда на инфлацията, която през първите месеци на 2023 година бе към 6,5%.

Този първи план служи за даване на Конгреса и Камарата на представителите на нужната информация за желанията на държавното управление. За някои федерални организации той извънредно значим документ.

По време на речта си на 9-ти март президентът Байдън удостовери цялостната си поддръжка за програмата „ Артемида “ и разгласи, че астронавтите, които ще вземат участие в задачата „ Артемида II„, ще бъдат оповестени на 3 април. Трима от тях ще бъдат американци, а единият ще бъде канадец.

Потвърди се, че главното бюджетно перо е бюджетът, провиснал за програмата „ Артемида “, който се усилва до 8,1 милиарда $, което съставлява нарастване с 500 млн. $ по отношение на 2023 година (+6,2 %), в сходство с останалите, в случай че се прегледат процентните стойности.

949 милиарда $ са планувани за финансирането на задачата Mars Sample Return, както и неопределена сума за подкрепяне на Европа при организирането на нова версия на задачата ExoMars.

2,5 милиарда $ са заделени за наблюдаване на Земята, както от орбита, по този начин и от повърхността, и за създаването на нови принадлежности и системи за разбор на данните. Споменава се и създаването на ново потомство спътници Landsat.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР