Първият признак за наближаването на Великден е настъпването на пролетта.

...
Първият признак за наближаването на Великден е настъпването на пролетта.
Коментари Харесай

Великден наближава! 8 неща, които да направите преди празника

Първият симптом за наближаването на Великден е настъпването на пролетта. С новия сезон от годината идва и желанието за смяна - у дома, а за какво не и в персонален, и в работен проект.
Сега обаче се стопираме на дома и по какъв начин да се погрижим за него преди настъпването на празничните дни.
1. Освободете се от всички неща, които припомнят за зимата. Дебели одеяла, топлите чехли, огромните керамични чаши за какао и не на последно място - обемните, топли пуловери.

2. Осигурете в допълнение място за спане. За празниците може да дойдат непредвидени посетители - другари или далечни родственици, добре е да бъдете готови за всеки случай.

3. Освободете в допълнение място. През почивните дни къщата е цялостна с хора, изключително в случай че имате и посетители, погрижете се за комфорта на всички, като за известно време се отървете от не най-необходимите си движимости - масичката за списания, декоративни табуретки, сувенири и други

4. Преди всичко празникът е време за околните хора, опция да се отърсите от забързания делник и да вършиме нещата, които обичате, само че за които рядко имате време. Затова погрижете се авансово нищо да не попречи на желанията ви за почивните дни. Не оставяйте къщната работа за на следващия ден, свършете наложителните домашен неща като разчистване, миене на съдове, пране и се насладете на почивката си.

5. Освен вкусната храна и приятната компания, ситуацията в дома е от значително значение за положителното изкарване на празника. Постарайте се да осигурите празничния дух в дома си благодарение на дребните елементи. Не е нужно да претрупвате къщата с десетки непотребни сувенири, просто подберете някои декоративни детайли, символизиращи празника и ги комбинирайте с интериора.

6. Почистването на дома е неизбежна част от подготовката за празника. За да намалите досадата и отегчението от чистенето, се подгответе душевен за работата; облечете си комфортни дрехи; пуснете си обичаната музика, може да извикате и другар за помощ; Не чистете през целия ден. Оставете си няколко часа за разходка навън.

7. Освен че е християнски празник, Великден е и кулинарен празник. За да се справите по-лесно със дилемите в кухнята, организирайте работата си от рано. Снабдете се освен с нужните артикули за менюто, само че и със всички уреди и съдове, които ще ви трябват, с цел да не се наложи да ги търсите из къщата в последния миг.

8. Старите баби споделяха, че в събота преди Великден къщата се почиства, а стените се варосват. Не се мотайте повече и боядисайте стаята, която все отлагате.

Източник: Vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР