Първият приоритет са изборите. Предупредили сме всички, че ще бъдем

...
Първият приоритет са изборите. Предупредили сме всички, че ще бъдем
Коментари Харесай

Николай Милков: Първи приоритет са изборите, ще бъдем безкомпромисни

" Първият приоритет са изборите. Предупредили сме всички, че ще бъдем безкомпромисни ", това съобщи служебният Министър на външните работи Николай Милков.

" Като идващ приоритет следва да изтъкнем нашето градивно и интензивно присъединяване в Европейския съюз и Евроатлантическия алианс, където обаче би трябвало да бъде дейни участници. Ръководим се от това, че груповите подходи са продуктивни в този смисъл ", продължи началникът на ведомството.

" Като други цели желая да откроя Шенген. Предстои да създадем презентация през септемрви за това до къде сме стигнали с нашата подготовка ", акцентира той.

" В рамките на кабинета, който беше образуван, господин Коджабашев ще бъде представител на Министерството на външните работи ", добави Милков.

" Ще вземат участие непрекъснатият секретар господин Кондов и дипломат Калин Анастасов, които ще осведомят за първата точка, която ще стои на вашето внимание - организацията на изборите. За всички брифинги ще се опитваме да ви предоставяме писмени материали, в които да бъде излагана фактологията ", продължи той за брифингите, които ще организира ведомството.

" В тези брифинги ще вземат присъединяване, при потребност, и наши посланици от разнообразни страни в чужбина ", сподели още Николай Милков.

По думите му се чака да бъдат проведени 14 седмични брифинга по време на работата на служебното държавно управление.

" Вместо с трима зам.-министри, ще работим с двама ", акцентира Милков.

Заместник-министри ще бъдат Велислава Петрова и Костадин Коджабашев.

По думите на Николай Милков, Министерство на външните работи ще се опита да надгради над основаното по тематиката с участието в Европейския съюз на Република Северна Македония.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР