Първият президентски дебат е насрочен за средата на септември 2024

...
Първият президентски дебат е насрочен за средата на септември 2024
Коментари Харесай

Комисията за президентските дебати обявява датите и местата за общите избори през 2024 г.

Първият президентски спор е плануван за средата на септември 2024 година, заяви Комисията по президентските диспути в понеделник, определяйки най-ранния старт на графика за президентски спор.

Двупартийната комисия, която спонсорира всеки президентски спор на общите избори от основаването си през 1987 година, ще бъде хазаин на три през идната година, като първият ще бъде на 16 септември в Тексаския държавен университет в Сан Маркос, Тексас.

Вторият спор ще бъде на 1 октомври в Държавния университет на Вирджиния в Петербург, Вирджиния, а третият ще бъде на 9 октомври в Университета на Юта в Солт Лейк Сити.

Ще има и един вицепрезидентски спор на 25 септември в Lafayette College в Истън, Пенсилвания.

Обикновено първият спор е в края на септември или началото на октомври. През 2020 година първият спор беше на 29 септември, само че на фона на повишаването на ранното гласоподаване в ерата на пандемията, акцията на Тръмп прикани за спомагателен спор при започване на септември.

Промяната на графика значи също, че дебатите ще приключат по-рано от всеки път. Ще има 27 дни сред последния спор и деня на изборите на 5 ноември. Това е спрямо 12 дни през 2020 година и 20 дни през 2016 година

Въпреки това не е несъмнено, че дебатите в действителност ще се случат.

Миналата година Републиканският народен комитет гласоподава да се отдръпна от присъединяване си в комисията, като ръководителят на RNC Рона Макданиел сподели по това време, че комисията е „ предубедена и е отказала да вкара елементарни и рационални промени “.

Промяната в графика може да направи по-вероятно възможният републикански претендент да взе участие в дебатите, защото неналичието на спор преди началото на гласуването беше една от характерните рецензии на Макданиел.

През 2020 година вторият плануван президентски спор беше анулиран, откакто тогавашният президент Доналд Тръмп отхвърли да вземе присъединяване в събитието, когато комисията предложи да го направи виртуално заради опасения за ковид. Вместо това Тръмп и тогавашният претендент на Демократическата партия Джо Байдън участваха в двубой в кметствата.

Докато Университетът на Юта беше хазаин на вицепрезидентския спор през 2020 година, другите три учебни заведения ще бъдат домакини на диспути за първи път, като съпредседателите на комисията означават, че Държавният университет на Вирджиния ще бъде първият исторически негър лицей или университет, който ще бъде хазаин на спор за общи избори.

Всички диспути ще стартират в 21 часа. ET и ще продължи 90 минути без рекламни паузи, съгласно изказването на комисията, само че детайлности за формата и модераторите ще бъдат оповестени идната година.

За да получат покана за дебата, претендентите би трябвало да дават отговор на конституционните условия да служат като президент, да вземат участие в гласуването в задоволително щати, с цел да завоюват болшинство от изборните гласове, и да записват най-малко 15% в анкети от организации, определени от комисионна.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР