Първият полет с търсещи убежище от Обединеното кралство до Руанда,

...
Първият полет с търсещи убежище от Обединеното кралство до Руанда,
Коментари Харесай

Първият полет на Великобритания с бежанци за Руанда не излетя

Първият полет с търсещи леговище от Обединеното кралство до Руанда , беше анулиран минути преди излитането след правни решения във вторник вечерта, заяви BBC.

Очакваше се до седем души да бъдат изведени в африканската страна.

Но полетът беше спрян, откакто късна интервенция на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) докара до нови провокации в съдилищата на Обединеното кралство.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател сподели, че е " разочарована " , само че добави: " Подготовката за идващия полет стартира в този момент ".

Въпреки това Джеймс Уилсън от групата на акцията Detention Action сподели, че рядката интервенция на Европейски съд по правата на човека " демонстрира какъв брой евентуално рискови " са изпращанията на хора в Руанда.

Той сподели, че съдът е признал, че никой не би трябвало да бъде принуждаван да се качи на аероплан, до момента в който политиката не бъде изцяло прегледана в чуване на Върховния съд идващия месец.

Отмяната на полета последва дни на разногласия в съдилищата на Обединеното кралство, приключили с това, че вътрешният министър получи " зелена светлина " да стартира превозването на някои от търсещите леговище.

Боинг 767, нает на приблизителна цена от 500 000 паунда, трябваше да излети в 23:30 от военно летище в Уилтшир.

Но решение на Европейски съд по правата на човека в Страсбург е пристигнало малко след 20:30 часа и провокира поредност от правни провокации в лондонските съдилища.

Към 22:15 часа всички пасажери бяха изведени от самолета.

Припомняме, че решението за прекачване на мигранти от Англия в Руанда е част от политика, която съгласно държавното управление е предопределена да разбие мрежите за трафик на хора и да спре потока от мигранти през Ламанша.

През април кабинетът на Борис Джонсън разгласи желанията си да изпрати част от хората, потърсили леговище във Англия, в Руанда. Този проект обаче провокира рецензии както измежду Консервативната партия на Джонсън, по този начин и отвън нея, а също и от доста благотворителни организации.

В началото на юни английското министерство на вътрешните работи заяви, че на първата сходна група мигранти са изпратени публични писма, в които се показва, че те се изпращат в Руанда, с цел да " възстановят живота си в сигурност ".

Притесненията по отношение на имиграцията бяха значителен фактор при гласуването за Брекзит през 2016 година и Джонсън беше под напън да извърши обещанието си да " си възвърне контрола " върху английските граници.

Миналата година над 28 000 мигранти минаха от континентална Европа във Англия, най-вече с дребни лодки.

Правителството отхвърли рецензиите, че в новата политика липсва съчувствие, наблягайки, че е по-лошо да се предизвиква система, при която доста хора, търсещи леговище, са експлоатирани от трафиканти.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР