Първият полет от София за Скопие ще се осъществи на

...
Първият полет от София за Скопие ще се осъществи на
Коментари Харесай

Първият полет по линията София-Скопие - на 11 февруари

Първият полет от София за Скопие ще се реализира на 11 февруари, заяви bTV.

На борда ще бъде българска делегация, водена от министъра на превоза и известията Николай Събев. В западната ни съседка ще има взаимна среща, на която ще се разиска основаването на самолетна компания за линията Скопие – София.

Македонският министър на превоза и известията Благой Бочварски чака тази самолетна компания да свърже двете столици и да стартира да работи постоянно от началото на март.

„ На 10 февруари в София ще имам работна среща с министър Събев, дружно с нашите екипи от Комисията по превоз и инфраструктура, а на идващия ден на 11 февруари ще се осъществя първият полет София – Скопие, където министърът, с български туроператори, ще дойде в Скопие. На взаимната среща тук с нас, в това число и с нашите туроператори, ще обсъдим основаването на тази линия като постоянна, която ще даде нови преимущества и най-хубавите решения за нашите жители “, изясни Бочварски.

Среща и в София з а пакета 4+1

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи сподели на брифинг с македонски публицисти, че идната седмица делегация, водена от него, ще бъде в София, с цел да обсъдят с българските управляващи политическия пакет от въпроси, прочут като „ 4+1 “.

Той разяснява и вчерашното взаимно честване на Гоце Делчев, като изясни че комисията по исторически въпроси има съглашение за взаимно удостояване пет исторически персони, в това число Св. Кирил и Методий и Климент Охридски.

„ Мисля, че сходни политически жестове могат единствено да оказват помощ в околната среда, тъй като разликите не постоянно би трябвало да се преглеждат като отрицателни за връзките сред двете страни, тъй като в последна сметка историята е такава, че се позволява мултиперспектива, тъй че от време на време се избира в тълкования на разнообразни „ исторически събития “, добави Османи.

Без да афишира периоди, Османи за следващ път удостовери пред bTV, че българите ще бъдат включени в Конституцията.

„ Това е искане на жителите на Северна Македония, които имат българска етническа принадлежност, тъй че всеки жител на РСМ да има право да насочва свои претенции пред страната и страната да реагира на това “, сподели Буяр Османи.

Преговорите сред двете страни не престават посредством комисии, които разискват бъдещето четири пъти и историята един път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР