Първият полет от София за Скопие ще се осъществи на

...
Първият полет от София за Скопие ще се осъществи на
Коментари Харесай

На 11 февруари ще бъде първият полет по линията София-Скопие

Първият полет от София за Скопие ще се реализира на 11 февруари, оповестява Би Ти Ви.

На борда ще бъде българска делегация, водена от министъра на превоза и известията Николай Събев. В западната ни съседка ще има взаимна среща, на която ще се разиска основаването на самолетна компания за линията Скопие – София.

Македонският министър на превоза и известията Благой Бочварски чака тази самолетна компания да свърже двете столици и да стартира да работи постоянно от началото на март.

На 10 февруари в София ще имам работна среща с министър Събев, дружно с нашите екипи от Комисията по превоз и инфраструктура, а на идващия ден на 11 февруари ще се осъществя първият полет София – Скопие, където министърът с български туроператори ще дойде в Скопие. На взаимната среща тук с нас, в това число и с нашите туроператори, ще обсъдим основаването на тази линия като постоянна, която ще даде нови преимущества и най-хубавите решения за нашите жители “, изясни Бочварски.

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи сподели на брифинг с македонски публицисти, че идната седмица делегация, водена от него, ще бъде в София, с цел да обсъдят с българските управляващи политическия пакет от въпроси, прочут като „ 4+1 “.

Той разяснява и вчерашното взаимно честване на Гоце Делчев, като изясни че комисията по исторически въпроси има съглашение за взаимно удостояване пет исторически персони, в това число Св. Кирил и Методий и Климент Охридски.

„ Мисля, че сходни политически жестове могат единствено да оказват помощ в околната среда, тъй като разликите не постоянно би трябвало да се преглеждат като отрицателни за връзките сред двете страни, тъй като в последна сметка историята е такава, че се позволява мултиперспектива, тъй че от време на време се избира тълкования на разнообразни „ исторически събития “, добави Османи.

Без да афишира периоди, Османи за следващ път удостовери, че българите ще бъдат включени в Конституцията.

„ Това е искане на жителите на Северна Македония, които имат българска етническа принадлежност, тъй че всеки жител на РСМ да има право да насочва свои претенции пред страната и страната да реагира на това “, сподели Буяр Османи.

Преговорите сред двете страни не престават посредством комисии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР