Първият по рода си столичен полумаратон ще се проведе на

...
Първият по рода си столичен полумаратон ще се проведе на
Коментари Харесай

Св. Ал. Невски е старт и финал на полумаратона на София

Първият по рода си столичен полумаратон ще се организира на 13-и май в София. Той се обрисува да се трансформира в едно от най-масовите и атрактивни надпревари по шосейно тичане в столицата, предлагайки старт и край на площад " Св. Александър Невски ", трасе с една обиколка, преминаваща край редица забележителности, през централни елементи на града и паркове. Освен всичко останало, събитието включва богата стратегия на площада, експо зона с щандове на изложители, игри и атлетически провокации за деца, награди и други Предвидена е и благотворителна самодейност, посредством която ще бъде оказано подпомагане за три дела на фондации в страната.

Състезанието включва няколко разнообразни дисциплини, подобаващи както за опитни бегачи, по този начин и за безусловно начинаещи – типичен полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. За всички участници на 21,1 км е планувана по една от специфичните брандирани тениски за тичане, както и спомагателни награди.



Като част от полумаратона и в границите на честванията за Деня на Европа, на 13 май ще се организира и специфичното съревнование за възпитаници - " RUN4EU ". То е с безвъзмездна регистрация за възпитаници и учебни тимове и с опция за избор сред разнообразни дисциплини: 4х5 км учебна отборна щафета, тичане на 600 метра, на 5 км, на 10 км, както и провокационен полумаратон (21,1 км). Всеки участник в “RUN4EU”, без значение от определената отдалеченост, ще получи тениска за тичане с логото на събитието.

Освен опцията да провокират себе си в това да бъдат по-бързи или да изминат по-голяма отдалеченост, участниците в полумаратона имат опция да бъдат потребни и за останалите, давайки образец и оказвайки подпомагане на тези, които имат потребност от помощ. При попълване на регистрационната си форма, всеки участник може да избере идея, която желае да поддържа. Организациите, сред които може да се направи избор, са Фондация „ Воден път” (подкрепа за деца със специфични потребности посредством кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване), Фондация “Сийдър” (подкрепа за център от фамилен вид в гр. Казанлък, в който живеят деца с тежки увреждания, лишени от родителска грижа) и Фондация " Очи на четири лапи " (отглеждане и образование на бъдещи служебни кучета за хора с увреждания). 15% от таксата за всяка регистрация ще бъдат дарени на една от трите фондации. Изборът на идея може да бъде изработен от всеки участник в събитието при онлайн регистрация.



Регистрацията за двете събития, която включва и опцията за избор на идея, продължава на уеб страницата https://sofiahalfmarathon.com/. За " Kaufland София Полумаратон " таксите до края на месец април са промоционални – 9 лева за 5 км, 39 лева за 10 км и 49 лева за полумаратон. За всички възпитаници, участващи в " RUN4EU ", както и за хората над 60-годишна възраст, присъединяване е гратис и се изисква само регистрация на уеб страницата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР