Първият по рода си фестивал на флоралното изкуство се провежда

...
Първият по рода си фестивал на флоралното изкуство се провежда
Коментари Харесай

Рокли от истински цветя? Фестивалът в Тимишоара е мястото

Първият по рода си фестивал на флоралното изкуство се организира в румънския град Тимишоара - европейска столица на културата. Събитието беше намерено в петък и ще продължи до понеделник в градините Юлиус. Флористи от цяла Румъния показват своите ароматни творения в зелен оазис с над 1400 дървета и над 100 типа декоративни шубраци. 

“Гербери, рози, божури, орхидеи - използвахме над 10 000 живи цветя, с цел да създадем тази цветна приказност за гостите и жителите на града ”, заяви за Българска телеграфна агенция главният уредник Анка Влад. В парка са изложени над 20 флорални плана с сантиментални имена  - " Зеленото момиче ”, “Духът на гората ”, “Емили в Париж ”, “Пепеляшка ”, “Три генерации ” и други. Някои от роклите са въодушевени от приказките и митологията, други от традициите и националните носии от региона на Банат. 



В откриването на събитието с демострация се включи Николае Агоп от Молдова, който е един от най-хубавите флористи в света с 33 години професионален опит. Той е почетен член на Националната асоциация на флористите в Русия, създател на " Флористична работилница " в Кишинев и ученик на Международното учебно заведение по флористика в Талин, Естония. Николае Агоп е победител и притежател на няколко дипломи от интернационалните професионални флористични изложби и състезания в Русия, Молдова, Украйна, Латвия, Италия, Словакия, Чехия, Естония, Япония и Швейцария.



В два следващи дни той ще организира демонстрации на флорално изкуство. Творчески ателиета ще има и за най-малките. Те ще плетат корони от цветя, а в неделя ще се срещнат с Феята на цветята. Предимно за огромните е мостът в градините Юлиус, трансфорат във фото ъгъл, планиран от Йоана Некифор, първенец на Румънската купа за флорално изкуство. 

През цялото време на събитието ще звучат песни, кръстени на цветя, дават обещание органзиатротие. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР