Първият пациент на Neuralink, Ноланд Арбау, може да играе компютърни

...
Първият пациент на Neuralink, Ноланд Арбау, може да играе компютърни
Коментари Харесай

Първият пациент на Neuralink иска робот Tesla, който да може да управлява с ума си

Първият пациент на Neuralink, Ноланд Арбау, може да играе компютърни игри с мозъка си. Благодарение на мозъчния си имплант той управлява мишката единствено с мисъл. 

В следствие се оказа, че чипът е изгубил част от връзките си с мозъка и даже се заприказва за унищожаване. Това докара до загуба на качества за страдащия от парализа Арбау. Изглежда обаче учените в Neuralink са нормализирали обстановката и в този момент Арбау даже дава хрумвания на Илон Мъск за приложението на технологията.

" Мисля, че би било пъклен готино, в случай че имах робот Tesla Optimus, който мога да ръководя с мисълта си, чрез мозъчния имплант. Той ще направи съвсем всичко вместо мен и ще ми бъде гледач ", сподели Арбау пред Wired. " Това евентуално би отстранило 90 % от нещата, за които нуждая се от други хора. "

Арбау също би желал транспортно средство Tesla, с което да може да се свърже посредством устройството Neuralink в мозъка си и да се придвижва из града.

" Ако можех да направя всичко това без да съм зависи от други хора, дребосъче, това би трансформирало всичко ", сподели той.

Засега фактът, че Арбау можеше да извършва ежедневни задания с мозъчния си имплант - да пуска музика, да включва аудио книга или тв приемник - е огромно достижение за него, учените и откривателите на Neuralink.

" Необходима е доста малко мозъчна мощ ", сподели той за мозъчния имплант. " Това, което си мисля от самото начало, е тъкмо мястото, където желая да отиде курсорът. "

Арбау счита, че с помощта на мозъчния имплант ще може да работи от вкъщи си и да спре да бъде финансово задължение за фамилията си - проблем, който много го терзае.

Скоро Neuralink ще реализира втората си тестова имплантация на мозъчен чип, а Арбау е много разчувствуван от това.

" Вълнувам се, че ще имам другар. Някой, с който да си съпоставям бележките ", сподели той. " Ще бъде хубаво да получим друга позиция. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР