Първият пациент, на когото е имплантиран компютърен чип в мозъка

...
Първият пациент, на когото е имплантиран компютърен чип в мозъка
Коментари Харесай

Първият пациент с мозъчен чип на Neuralink на Илон Мъск, показан да играе онлайн шах

Първият пациент, на който е вграден компютърен чип в мозъка от Neuralink на Илън Мъск, беше показан, че употребява устройството за ръководство на компютър.

В предаване онлайн, оповестено в X, някогашен Twitter, 29-годишният Ноланд Арбо сподели по какъв начин може да движи компютърен курсор, употребявайки единствено мозъка си, с цел да играе шах онлайн.

Г-н Арбау сподели, че е бил неподвижен под раменете след случай с гмуркане преди няколко години и той претърпя интервенция за имплантиране на чипа Neuralink през януари.

Целта е да даде на хората с парализа опцията да управляват своите устройства, в това число своя смарт телефон, употребявайки единствено техните мисли и сега се тества, с цел да се тества функционалността на неговия интерфейс и хирургическия робот, употребен за имплантиране на чиповете, откакто получи утвърждение в Съединени американски щати за тестване на чипа върху хора.

Устройството Neuralink може да чете интензивността на мозъчните неврони и да изпраща назад безжичен сигнал към приемно устройство, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР