Първият път, когато се преместихте в дом с миялна машина,

...
Първият път, когато се преместихте в дом с миялна машина,
Коментари Харесай

10 неща, които никога не бива да миете в съдомиялна

Първият път, когато се преместихте в дом с миялна машина, това беше един благополучен миг, в който вярвахте, че живота ви ще се промени вечно, нали? Но това не значи, че тази славна машина би трябвало да се употребява за всичко.

1. ВСИЧКО ДЪРВЕНО
Разбира се, тези дървени бъркалки за салата, подарък за сватбата може да наподобяват добре след измиване в съдомиялната машина, само че внимавайте, прекомерно доста пъти и те ще се окажат изкривени или напукани. Заложете на сигурността като измивате ръчно всички дървени дъски, бъркалки и всичко останало, направено от дърво.
2. КРИСТАЛ
От единствено себе си се схваща, че вашите скъпи и нежни кристални принадлежности би трябвало да бъдат измивани ръчно, вместо да рискувате да се счупят в машината.
3. ЖЕЛЕЗЕН ТИГАН
След като вложите цялата упорита работа (и маслото), в стоманения си тиган, не го разрушавайте, като го поставите в съдомиялната машина. Вместо това, почистете го с сол и го изсушете на печката, с цел да предотвратите появяването на наслойка.
4. РЕНДЕ
Ясно е, че малко настърган кашкавал се отразява прелестно на всяко ядене. Но остатъците от него по рендето не са най-приятното нещо. Вместо да го слагате в съдомиялната (където сигурно тези останки няма да се измият както трябва), просто го измийте на ръка.
5. ТИГАНИ С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ
Докато някои марки са безвредни за съдомиялни машини, други могат да изгубят своето незалепващо покритие, тъй че постоянно е най-добре първо да се консултирате с производителя.
6. МЕДНИ ПРЕДМЕТИ
Когато става дума за медни тенджери и чаши, най-добре е да ги измиете ръчно, защото съдомиялната машина може да наруши типа им и да ги направи да наподобяват остарели и износени.
7. ТЕРМО ЧАШИ ЗА ПЪТУВАНЕ
Да, даже тези, които са маркирани като " безвредни за съдомиялни машини ". Не единствено, че високата температура може да повреди вакуумния щемпел, само че водата може да се залепи сред вътрешния и външния пласт, придавайки на обичаната ви чаша аромат на плесен или нещо развалено.
8. ПРОФЕСИОНАЛНИ НОЖОВЕ
Съжаляваме, само че водата с висока температура на машината ви може да смаже и да повреди режещите остриета. Вместо това ги измийте ръчно и ги изсушете с забрадка незабавно по-късно.
9. ВСИЧКО С ЕТИКЕТ
Рециклирането на остарелия буркан от конфитюр в ретро чаша е чудесна концепция, само че първо премахнете стикера. Това е належащо, тъй като може да се отлепи в съдомиялната машина и да се залепи във филтъра, което води до скъпи поправки по линията.
10. СТАРИННИ СЕРВИЗИ СЪС ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ
Машината може да изтрие всякакво златно покритие или ръчно рисувани елементи. Направете както баба ви е правила на времето и ги измийте на ръка, с цел да ги запазите като нови за по-дълго време.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР