Първият път, когато опитах VR, отидох на игра с влакче

...
Първият път, когато опитах VR, отидох на игра с влакче
Коментари Харесай

Могат ли новите VR слушалки на Meta да ми попречат да се чувствам зле?

Първият път, когато пробвах VR, отидох на игра с влакче в увеселителен парк - и съвсем мигновено съжалих. Внезапно ми прилоша, откъснах слушалката – само че чувството за гадене остана с часове.

Бях направил нова неточност: започнах с интензивна игра, която провокира морска болест. Разминаването сред това, което видяха очите ми и усети тялото ми, беше прекомерно огромно.

Оттогава открих, че мога да играя по-нежни, по-малко дезориентиращи игри, само че гаденето към момента стартира да се промъква. Незакотвен в заобикалящата ме среда, стартирам да се усещам замаян; зад очите ми се появява тъпа болежка. Започва да ми става горещо - време е да спра да играя.

Болестта във VR визира доста хора. Но намирането на решение е сериозно, в случай че Марк Зукърбърг желае да сътвори метавселена, в която хората да прекарват съществено време.

" Най-големият проблем, за който хората оповестяват, към момента е това чувство за прилошаване по време на придвижване ", сподели той предходната година, „ само че се усъвършенства ". за пускане.

За разлика от Quest 2, неговите камери ви разрешават да виждате през слушалките действителния свят в цялостен цвят. Това значи, че игрите могат да се играят виртуално, само че във вашата физическа среда. Помислете за цифров воин, седнал на масичката ви за кафе, и ще получите концепцията.

Това не са първите слушалки със „ смесена действителност “, само че са първата достъпна(иш) - на $499 (£411).

Така че закачих слушалките и зачаках заболяването.

Започнах с проява на технологията, наречена First Encounters. Започва в стаята, в която заставам. Докато изстрелвам снаряди, стените стартират да се разрушават, разкривайки виртуален свят, в който мога да надникна. Малки зелени вълнени топки стартират да скачат към мен.

Не мога да кажа, че тази игра беше моя вид - само че въобще не се почувствах зле.

Виждах хора в стаята, до момента в който играех, и виждах стените. Можех да се движа решително в заобикалящата ме среда. Същото важи и когато пробвах Stranger Things – игра със смесена действителност на хитовата поредност на Netflix.

Не ми прилоша.

След моята проява разговарях с Крис Кокс, основен продуктов шеф в Meta, и го попитах какво му харесва в новата слушалка.

Смесената действителност, сподели той, „ трансформира фрапантно какъв брой комфортно е преживяването “. Неговият екип знае, че „ превключването на подтекст “ – от действителност към VR – „ може да бъде мъчно “.

Но това е нещото: в случай че решението за решение на заболяването на VR е избягването на игра на цялостна VR - това в действителност ли е решение?

Зукърбърг счита, че заболяването по време на придвижване може да бъде понижена с по-добра графика и по-малко закъснение (закъснението сред правенето на нещо и визията му на слушалките). Той се надява, че колкото по-добри стават слушалките, толкоз по-малко хора ще оповестяват за проблеми.

Но част от това да се чувствате зле се основава просто на това, че очите ви виждат неща, които останалата част от тялото ви не изпитва.

Така че пробвах боксова игра с напълно виртуална действителност. Дръпнах слушалките над очите си и внезапно обкръжението ми изчезна.

Играх няколко минути, удряйки мислени цели. Графиката се усещаше по-ясна - светлинни години пред по-ранните модели. Но за мен към момента не е задоволително. Не ми прилоша, само че стартира да ме обзема нежелано зашеметяване - мозъкът ми към момента ми споделяше, че не изпитва наслаждение от прекарването.

Както Зукърбърг признава, хората изпитват морската болест по друг метод. Някои хора се разболяват от морска болест, а други не. Някои хора играят VR часове наред без проблем.

Но аз не мога.

Смесената действителност е към момента доста нова, с малко игри. Но може би това е решението за хора като мен, които харесват концепцията да играят игри виртуално - само че нямат корем за това.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР