Първият паркомат в Русе вече е монтиран на пл.“Света Троица“

...
Първият паркомат в Русе вече е монтиран на пл.“Света Троица“
Коментари Харесай

Тестват първия паркомат в Русе

Първият паркомат в Русе към този момент е инсталиран на пл. “Света Троица “ и влиза в тестови режим

Очаква се да проработи до две седмици, като ще обслужва всички общински зони за платено паркиране в града, осведоми

Устройството разрешава да се заплаща с карта и кеш, като връща ресто. Въвеждат се номерът на транспортното средство и интервалът, за който ще се употребява паркингът. Касовата записка съгласно инструкциите на панела би трябвало да бъде оставена на видно място в автомобила. Данните ще се отразяват и в системата на общината, като при инспекция на място на устройствата на чиновниците ще излиза номерът на автомобила и за какъв брой време е платено.

Макар паркоматът да е на пл. “Света Троица “, заплащането няма да важи единствено за този паркинг, а за всеки един заплатен паркинг на общината в границите на времето, което е отразено на касовия бон.

Това е първото от общо 7 устройства от първата социална поръчка, като ще има още 7 и по този начин Русе ще разполага с 14 паркомата. От общината припомнят, че ще важи и опцията за възнаграждение посредством есемес.

Паркоматът ще служи и като зарядна станция за електрически автомобили, като ще работи 24 часа, ще бъде под непрекъснато видеонаблюдение и ще има телефон за връзка при поява на някакъв проблем.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР