Първият от седемте танкера с втечнен газ вече е договорено

...
Първият от седемте танкера с втечнен газ вече е договорено
Коментари Харесай

Седемте танкера с газ идват от САЩ

Първият от седемте танкера с полутечен газ към този момент е контрактувано да дебаркира в Гърция, заяви министър председателят Кирил Петков след края на евентуално последното държавно съвещание. Останалите слотове за другите шест танкера ще би трябвало да дефинира и контракти служебното държавно управление на Румен Радев. Първият транспортен съд идва през октомври, като концепцията е всички зимни месеци да бъдат обезпечени посредством LNG по въпросната оферта.

3 от седемта кораба ще дойдат тази година, а останалите 4 - през 2023 година, посочи енергийният министър Александър Николов. Цената е обвързана с показателя в Съединени американски щати, а не с този в Европейски Съюз. Към момента на приемане на офертата, общата стойност за първите 3 карго танкера е с към 30% по-ниска от ставката в границите на Европейски Съюз, само че в нея не се калкулират сметките за регазификация у нас и транспорт.

Петков сподели, че до 18 август, когато би трябвало да се препотвърдят параметрите за въпросната договорка, е отворен разновидността за сключване и на по-добра оферта. Петков разяснява, че това е безвъзмездна опция.

Танкерите идват като оферта вследствие на напъните на кабинета и директна връзка с Европейска комисия за общи доставка. А името на съответната компания не се загатва, тъй като договорката дефинитивно ще бъде подписана на 18 август, сподели Николов. И разкри:

" Държавата-доставчик е Съединени американски щати ".


ТЕМА преди 1 час 848 преди 2 часа 2782 преди 3 часа 1867

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР