Първият от 52 малки електрически буса, които ще са довеждащ

...
Първият от 52 малки електрически буса, които ще са довеждащ
Коментари Харесай

Фандъкова: Първите от малките електрически автобуси за довеждащ транспорт са факт

Първият от 52 дребни електрически буса, които ще са довеждащ превоз на кв. „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “ и „ Горна баня “ до огромни спирки на градския превоз, е създаден.

Техните доставки в София ще стартират през ноември и следващата година ще стартираме плана. “ Това заяви в профила си във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ В София са доставени и първите два електрически рейса за новаторския план за градски превоз „ по поръчка “. По този пробен план работим с нашите сътрудници от Софийския университет, Пловдивския университет, Национален институт по метеорология и хидрология и НСОРБ. Целта е да се даде опция за напредване с градски превоз в квартали, които са гъсто обитаеми, само че без подобаваща пътна инфраструктура. И в това време да се употребяват електрически бусове с нулеви излъчвания “ – посочи кметът Фандъкова.

Тестването, с което ще се дефинират най-удобните за хората направления, ще започва през октомври с кварталите „ Манастирски ливади-запад “ и „ Манастирски ливади-изток “. Предвижда се това да се направи дружно с жители и гражданските организации на място. Следващият тестови маршрут ще е в зоната на м. „ Гърдова глава “, „ Бояна “, ж.к. „ Бъкстон “, „ Павлово “ и част от „ Красно село “. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР