Първият опит беше много интересен, понеже е първи, а после

...
Първият опит беше много интересен, понеже е първи, а после
Коментари Харесай

Зеленски: Готви се операция Майдан-3 за отстраняването ми, вече не броя опитите

" Първият опит беше доста забавен, тъй като е първи, а след това всичко потегли без спънки. В началото хората не знаят какво да вършат и това наподобява доста ужасно. А след това разузнаването споделя с вас детайлностите, че още една група е пристигнала в Украйна, с цел да се опита да направи това ", споделя Зеленски за опита да бъде погубен в изявление за The Sun, цитира го държавната украинска организация УНИАН.

По думите на Зеленски, той към този момент е престанал да брои опитите за нападение против него от началото на войната в Украйна.

" Преживях 5-6 опита за нападение от Путин. Първият беше най-интересен. А по-нататък е като при COVID-а, става по-леко ", споделя Зеленски.

Той показва, че Москва и сега желае да го в профил от власт. Разкрива и информация за предстоящ опит да бъде премахнат, заплануван за края на 2023 година

" Операцията се назовава Майдан - 3. Тя е ориентирана към промяна на президента. Може би не посредством ликвидиране. Ще употребяват всевъзможни средства, с които разполагат ", споделя Зеленски по адрес на съветската страна. Според данните на украинското разузнаване в интервенцията " Майдан - 3 " става въпрос за внасяне на ерес в украинското общество и предизвикателство на безпорядък в страната, с цел да бъде дестабилизирана.

Също през днешния ден, в чест на Деня на достолепието и свободата, президентът на Украйна Володимир Зеленски направи видеообръщение. Празникът е основан " в чест на началото на две революции - Революцията от 2004 година и Революцията на достолепието преди 10 години ". Тогава беше Майданът против тогавашния законно определен президент Янукович, който избяга благодарение на съветските управляващи.

Навръх празника в Киев дойдоха молдовската президентка Мая Санду, ръководителят на Европейския съвет -Шарл Мишел и министърът на защитата на Германия Борис Писториус, заяви УНИАН.

Санду взе участие дружно със Зеленски и първата дама в церемонията по удостояване на паметта на починалите по време на Майдана. Шарл Мишел пък разгласява фотография в обществената мрежа с коментар: " Приятно е да се върнеш в Киев измежду другари ".

В обръщението си Зеленски споделя, че преди 10 години украинците са отворили нова страница в битката против беззаконието, " против опита да ни лишат от европейското ни бъдеще, против нашето подчиняване ".

Преди 10 години украинците " се сплотиха освен против нещо, само че на първо място поради себе си ", споделя президентът. Според неговата оценка тогава е реализирана първата победа - над безразличието, " победа на смелостта, победа на Революцията на достолепието, успеха на националната опозиция, на гражданското общество, на подвига...на всички тези, които се бореха за независимост в столицата и в други райони ".

Зеленски уточни, че вследствие на стореното украинците през днешния ден имат право да кажат, че фактът, че зад президента се веят знамената на Европейски Съюз и Украйна, " не е просто декорация на площада, украса, небивалица, а действителен знак на неотделимостта на Украйна от Европа, право, което украинският народ и украинската страна потвърждават от самото начало ".

Президентът Зеленски към този момент вижда звездата на Украйна присъединена в съзвездието, декориращо флага на Европейски Съюз, което символизира единството на народите на Европа, цитира го Българска телеграфна агенция.

Държавният глава показва увереността си, че статутът на страната му като претендент за участие в Европейски Съюз и идните договаряния сигурно ще доведат до участието на Украйна в Европейски Съюз. Той категорично акцентира, че украинците реализират всичко това " макар войната ".



Според Зеленски през днешния ден Украйна написа нов кръг от историята си и " през днешния ден нашето потомство би трябвало да дефинира посоката, в която ще поеме. Какво ще бъде написано за нас в учебниците по история.

Какво ще кажат за нас нашите потомци. " Те се бориха, само че не съумяха " или " Те се бориха и победиха "?

Както всяка страна, и нашата има тъмни и светли страници в историята си, споделя Зеленски и прави обзор в смяната на имената на централния площад в Киев според от орбитата, в която се движи Украйна в даден стадий.

В тази връзка Зеленски показва увереността си в силата на духа на украинците да изградят своето бъдеще, " когато централните площади на нашите градове ще получат нови и вечно непроменени имена. В чест на героите. В чест на освободителите. На Мариупол, Бердянск, Мелитопол. В чест на освобождението на Донбас и Крим. В чест на обединяването на Украйна в нейните граници. Когато в учебниците по история, след години и епохи, интервалът на самостоятелност от 1991 година насетне ще бъде разказан като непрестанен. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР