Първият нов закон, който планира да приеме, ще стесни мандата

...
Първият нов закон, който планира да приеме, ще стесни мандата
Коментари Харесай

Лидерът на Нова Зеландия планира да забрани използването на мобилни телефони в училищата и да прекрати контрола върху тютюнопушенето през първите 100 дни

Първият нов закон, който възнамерява да одобри, ще стесни мандата на централната банка, с цел да се концентрира само върху управлението на инфлацията, сподели той. Това би трансформирало сегашния двоен фокус на Резервната банка върху ниската инфлация и високата претовареност.

Много от дейностите в 100-дневния проект включват анулация на начинания от предходното демократично държавно управление, което беше на власт в продължение на шест години. Новите старания включват проект за удвояване на производството на възобновима сила.

Luxon сподели, че доста от ограниченията са ориентирани към възстановяване на стопанската система.

Много от проектите се оказват противоречиви, в това число този за анулация на рестриктивните мерки върху тютюна, утвърдени предходната година от предходното държавно управление. Те включват условия за ниски равнища на никотин в цигарите, по-малко търговци на дребно и доживотна възбрана за младежи.

Правителството на Луксън съобщи, че прекратяването на рестриктивните мерки за тютюна - които не трябваше да влязат в действие до сле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР