Първият носител на наградата на името на проф. д-р Лъчезар

...
Първият носител на наградата на името на проф. д-р Лъчезар
Коментари Харесай

Балканският шампион Стефан Тодоров: Турнирът в Панагюрище е голям шанс да се срещна с играчи на световно ниво

Първият притежател на премията на името на проф. доктор Лъчезар Цоцорков за най-перспективен български играч по тенис на маса Стефан Тодоров завоюва преди дни купата на двойки от Балканиадата до 21 години в Одрин, дружно с Денис Бекир. Състезателите на „ Стоянстрой “ (Пловдив) победиха на финала мощните румънци Маноле и Спелбус с 3-1 гейма.

18-годишният Тодоров ще взе участие и в шампионата Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище, който е с награден фонд 160 000 $ и ще се организира от 14 до 19 август. Той ще играе и в надпреварата до 21 години, и при мъжете.

„ Очаквам шампионата в Панагюрище да бъде доста мощен. Лично за мен това е огромен късмет да се срещна с играчи на международно равнище и да покажа играта, на която съм кадърен. Благодарение на състезателите и треньорите от моя клуб „ Стоянстрой “ подготовката ми за шампионата върви чудесно. Тренирам двуразово и се приготвям душевен за идните срещи. Балканското състезание беше един добър тест и подготовка за шампионата. Срещнах се с доста мощни състезатели, което беше плюс за мен. Видях и  нещата, върху които би трябвало още да работя. Заедно с моя сътрудник и съотборник Денис Бекир мисля, че постигнахме страховит триумф за България “, разяснява младият национал.

Стефан към този момент е признат в УНСС в компетентност „ Икономика и бизнес “. Той си спомни страстите, когато през 2017 година дружно с Мария Йовкова станаха първи лауреати на премията на името на проф. доктор Лъчезар Цоцорков.
„ След миналогодишния ми триумф на Европейското състезание, където се класирах в топ 16, получих премията в Панагюрище. С това се почувствах приет и разбрах, че триумфът ми е бил оценен. Това ми даде тласък да се представям още по-добре на идващите конгреси “, съобщи Тодоров, който още веднъж е измежду любимците за оценката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР