Първият ни приоритет е преодоляването на енергийната криза. Това заяви

...
Първият ни приоритет е преодоляването на енергийната криза. Това заяви
Коментари Харесай

Правителството ще търси допълнителен бюджет за справяне с енергийната криза

Първият ни приоритет е превъзмогването на енергийната рецесия. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на днешното последно за годината държавно съвещание.

" Трябва да се фокусираме в края на годината да отделим спомагателен бюджет, с цел да можем да премахнем голямата тежест, която сега заплашва и бизнеса, и енергоразпределителните сдружения, и евентуално крайните цени за бита. Днес това ще бъде един от главните цели на нашето съвещание - да вземем съответни ограничения с съответни бюджети, тъй че да премахнем този осезателен и доста изострен риск за цяла България ", уточни Петков пред министрите. 

Премиерът добави още, че главният фокус по време на съвещанието ще падне и върху covid-кризата. " Не може да пренебрегваме обстоятелството, че " Омикрон " чука на вратата и сме две-три седмици преди следващата вълна, която ще пристигна. Трябва да сме подготвени с оптималната стратегия за имунизация и действен проект, с цел да понижим риска върху здравната система ", разяснява Петков.

Като приоритет министър-председателят дефинира и обществените ограничения за пенсионерите, които са измежду най-уязвимите групи по време на пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР