Първият модел от серията M е представен през 1978 г.

...
Първият модел от серията M е представен през 1978 г.
Коментари Харесай

BMW представи най-скъпия си кросоувър


Първият модел от серията M е показан през 1978 година - спортната кола M1. Това е първата кола на компанията със средноразположен мотор. Шестцилиндровият 3.6-литров мотор разполага с невероятните за времето си 274 к.с. и 329 Нм оптимален въртящ миг. 43 години по-късно BMW показа втория модел M, Concept XM.

XM е мощен кросоувър с хибриден V8 мотор, който създава мощ от 750 к.с. и пиков миг от 1000 Нм. И макар че това е идея, от компанията обявиха, че това е и първообраз за сериен модел, който ще се появи през 2022 година Това ще е и най-скъпата кола в моделната гама на баварците.
 BMW показа най-скъпия си кросоувър


Със заредени акумулатори кросоувърът с най-новата M Hybrid задвижваща система може да измине на електрическа двигателна сила до 48 км. Компанията не даде никаква друга техническа информация. Не са известни нито характерностите на мотора, нито потенциалът на батерията, нито ускорението, нито оптималната скорост.



Но можем да предположим, че кросоувърът форсира до 100 км/ч за по-малко от четири секунди. Външно Concept XM не наподобява на всяко друго BMW. Между другото, радиаторната му решетка се трансформира в най-голямата в гамата на компанията. За да се подчертае размерът ѝ, тя е осветена по целия си периметър.
 BMW показа най-скъпия си кросоувър


Отстрани има тесни фарове, което вършат решетката да наподобява още по-впечатляваща. Интерес съставляват и джантите. Те са 23-цолови и имат 14 спици. Задната оптика, както и предната, наподобява повече на линии, в сравнение с светлини. Под нея са впечатляващите ауспухни накрайници, а от горната страна интерес съставлява неповторимо завършеното стъкло на задната врата.

Централната подпора в купето, по остаряла традиция, е фокусирана към лидера, а пространството с приборите за ръководство е отделено от предния пасажер. Задният диван, наподобява, е предопределен единствено за двама - възможен пасажер в центъра несъмнено ще изпитва дискомфорт. Обърнете внимание и на триизмерната конструкция на тавана.
 BMW показа най-скъпия си кросоувър


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР