Първият модел на Ферари, който легендарният пилот Михаел Шумахер кара

...
Първият модел на Ферари, който легендарният пилот Михаел Шумахер кара
Коментари Харесай

Продават първото Ферари на Шумахер

Първият модел на Ферари, който именитият водач Михаел Шумахер кара след прекосяването си в италианския отбор през 1995-та година, бе пуснат в продажба. От английската компания “Джирардо енд Ко ”, която специализира в продажбата на ретро и спортни коли, не разкриват цената на болида, като всеки искащ да го закупи ще би трябвало да се свърже персонално с компанията.

Шумахер печели първите си две трофеи във Формула 1 с отбора на Бенетон, след което е притеглен като суперзвезда от Ферари през 1995 за да донесе първа купа на тима от 1983 година насам. На 16 ноември 1995 германецът прави първите си 17 тестови обиколки за Ферари с модел 412 T2 през близо две хиляди фенове на клубната база във Фиорана. По-малко от седмица по-късно той кара същия болид и на проби в Португалия.

В следствие Шумахер кара различен болид през сезон 1996, след което печели пет международни трофеи с Ферари в интервала 2000-2004. През 2018 Ферари прави цялостно обновяване на шасито, скоростната и спирачната система на колата, както и пребоядисване, като автомобилът е получил документ за достоверност от компанията.

Заедно с колата, от “Джирардо енд Ко ” продават протоколите с времената от двете тестови карания на Шумахер. “Няма потребност да споделяме, че за нас е чест да отговаряме за продажбата на тази изключителна и значима кола от историята на Формула. За нас е същинска наслада освен да имаме шанса да прекараме време с такава машина, само че и да ѝ намерим нов притежател ”, разяснява притежателят на компания Макс Джирардо.

В края на декември предходната година Ферари F2002, с което Шумахер печели международната купа през 2002 година, бе продадено на търг в Абу Даби за 5.9 милиона $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР