Първият мит: преди жените раждаха на 16-17 години и перфектно

...
Първият мит: преди жените раждаха на 16-17 години и перфектно
Коментари Харесай

Коя е най-добрата възраст за раждане?

Първият мит: преди дамите раждаха на 16-17 години и съвършено устояха освен 5-6 деца, само че и поддържаха семейството. Така че, колкото по-рано раждате, толкоз по-добре, тъй като тялото е младо.

Заблудата на този мит се крие във обстоятелството, че тялото на момиче на 16 и даже на 19 години към момента не е изцяло завършено. Тоест половите характерности, вторични и първоначални, към този момент са във фаза на зрелост, само че хормоналният декор към момента се развива. А натоварването на тялото с майчинство в ранна юношеска възраст от време на време е по-рисков ход от късната бременност.

Статистиката демонстрира, че бременността протича с затруднения най-често на възраст 16-17 години. По принцип подобен висок % се свързва точно с хормонален дисбаланс - да вземем за пример незадоволителното произвеждане на прогестерон основава опасност от спиране. Тялото на младата майка към момента изразходва обилни запаси за лично преструктуриране, заради което постоянно децата се раждат прибързано, с незадоволително тегло.

Кариера преди майчинство

Много млади девойки оставят бременността на назад във времето, до момента в който се пробват да изградят кариера и да съумеят първо в бизнеса. В същото време те се базират на опита на западните страни, където всички раждат по-късно. Освен това „ всички “ нормално значи тези, за които информацията се популяризира необятно в медиите, т.е. холивудски звезди, артисти и други

В същото време по някаква причина не помнят за разликата най-малко в материалната осигуреност и опциите на нашата медицина по отношение на западната. Да, жена с приходи много над междинните ще може да си обезпечи раждане във водещата международна клиника, където лекарите ще се погрижат първата й късна бременност да протече добре, а елементарната жена ще съсипе множеството от здравните запаси и нервните кафези за създаване на кариера.

А когато се погрижи за продължаването на рода, може да се окаже, че тялото към този момент е прекомерно изтощено.

Първото дете би трябвало да се роди преди 25 година

Този мит е останал в съзнанието ни още от остарели времена, когато жена, по-възрастна от тази, беше наричана с обидната дума остаряла мома. Разбира се, малко хора ще харесат това, а лекарите са уплашени от комплицирана бременност и генетични аномалии на детето. В момента обаче акушерските рекомендации наподобяват доста по-деликатни. Препоръчителната възраст за раждане на първо дете е възраст до тридесет години.

Изводът е, че рискът от отклонения по време на бременност и раждане е обвързван не толкоз с възрастта, колкото със здравословното положение на дамата.

Раждане след 30 година

Митът за неизбежните затруднения на бременността на 30 година и след тридесет е крепко затвърден в нашето схващане. Това е илюзия. Ако една жена се грижи за себе си, храни се вярно, спортува и постоянно се подлага на профилактични прегледи от гинеколог, нейният риск от затруднения не е по-висок от този на млада бъдеща майка. Патологиите на детето и раждането са свързани точно със положението на тялото ни, само че не и с биологичната възраст. Също по този начин, дано да погледнем още веднъж статистиката. Тя твърди, че възрастта на първото раждане, изключително в градовете, се е трансформирала доста през последните десетилетия и към този момент е на 28-33 години, написа actualno.com.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР