Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви днес, че правителството

...
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви днес, че правителството
Коментари Харесай

Шотландия няма да се откаже да приеме мачове от Евро 2020

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи през днешния ден, че държавното управление на страната желае и е изцяло решително, че би трябвало да одобри мачове от Европейското състезание по футбол на стадион " Хемпдън Парк ", макар несигурността поради пандемията от COVID-19.

Европейското състезание трябваше да се организира предходната година в 12 града на целия континент, само че поради болестта беше изместено с една година. Но въпреки и да е планувано за това лято, шампионата към момента е обгърнато в неустановеност и даже съществува вид някои от градовете да изгубят семейството си.
Европейската футболна асоциация (УЕФА) желае всяка от страните, организиращи мачове, да показа своите проекти - в това число за безвредното завръщане на почитателите до родните им места до 7 април.Коментирайки обстановката на постоянния си брифинг, отдаден на битката с ковид, госпожа Стърджън съобщи: " Никой не желае да загуби семейството си на Евро 2020 и не считам, че сега сме в позиция да мислим в тази посока. Има краен период, в който всички страни би трябвало да посочат на УЕФА какво съгласно тях ще бъде допустимо във връзка с посещаемостта и зоните за почитателите. Всички страни се борят с това, освен Шотландия ".

" Хемпдън Парк " е хазаин на 14-и юни на мача Шотландия - Чехия, Хърватия - Чехия на 18-и юни и Хърватия - Шотландия на 22-и юни, както и на един осминафинал на 29-и юни.

Тя добави, че е доста мъчно за всички да гледат толкоз напред към лятото, само че остава оптимистка за семейството на Шотландия на шампионата.
" Ще бъда напълно ясна. Ние тотално се стремим да имаме мачове от Европейското състезание, откакто " Хемпдън Парк " е определен да бъде един от домакините. Винаги сме били ориентирани към това ", добави министърката.

По-рано през седмицата в тази посока се изрече и министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън, който даже предложи страната да одобри още мачове при отводи на някои градове-домакини. От УЕФА дадоха отговор, че за момента не се нуждаят от офертата на Джонсън и прибавиха, че публично решението какво ще се случи с Евро 2020 ще бъде оповестено през април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР