Първият медицински хеликоптер за спешна помощ трябва да бъде доставен

...
Първият медицински хеликоптер за спешна помощ трябва да бъде доставен
Коментари Харесай

До края на годината се очаква да заработи медицински хеликоптер

Първият медицински хеликоптер за незабавна помощ би трябвало да бъде доставен и оборудван до края на годината, оповестяват от БНР.

Промените в системата плануват също авансово опазване тук-там в лечебните заведения за транспортираните пациенти, изясни ръководителят на здравната комисия в Народното събрание и народен представител от " Продължаваме промяната " доцент доктор Антон Тонев.

" Искам да ви осведомявам, че първият хеликоптер чакаме до края на годината. След което да стартира да се попълнят, както машинният състав, по този начин и кадровият състав, който ще работи в тази система, по този начин наречените свързани коли за спешна помощ. Това са коли за спешна помощ, които ще имат опция " да резервират " легло в дадена болница, тъй че първо в самата болница да имаме подготвеност какъв пациент ще пристигна до няколко минути и второ, екипът на колата за спешна помощ да е сигурен, че пътува към вярното място и няма да обикаля ", сподели доцент доктор Тонев от " Продължаваме промяната ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР