Първият медицински хеликоптер у нас е без поставена черна кутия.

...
Първият медицински хеликоптер у нас е без поставена черна кутия.
Коментари Харесай

Първият медицински хеликоптер е доставен у нас без черна кутия, вратата му не се затваря

Първият медицински хеликоптер у нас е без сложена черна кутия. Това откриват специалисти на сдружението „ България Хели Мед Сървиз “. Проверката им преди месец установи още 7 забележки – измежду тях незатваряща се врата и липса на уплътнения, оповестява Би Ти Ви.

Какво е положението на първата въздушна кола за спешна помощ сега?

Първият медицински хеликоптер за незабавна помощ кацна у нас на 1 февруари. Три дни по-късно шефът на компанията за незабавна здравна помощ по въздух „ България Хели Мед Сървиз “ изпраща писмо до министрите на опазването на здравето и на превоза. В него ги осведоми, че по машината има установени нередности. bTV разполага с документа от комисията, която ги е открила – ден преди идването на хеликоптера,разказва медията.

Част от тях са:

Не е конфигуриран и не е сертифициран CVFDR.

Лява пътническа врата има проблем с механизма за отваряне/затваряне.

Уплътненията на пилотските порти не са инсталирани качествено – има отлепвания.

Гумен предпазител на лявата пътническа врата е с нарушена целокупност и е за замяна.

На 21 февруари отправихме първото си публично питане до „ България Хели Мед Сървиз “ и до транспортното министерство – с молба за даване на въпросния документ и с покана за изявление. На идващия ден екипът ни насочи нова молба. Пет дни по-късно, направихме трети опит. Без формален отговор от двете институции. Затова потърсихме отговорите от министъра, на обществено събитие, на 1 март.

„ Това не е отчет, това е приемно-предавателен протокол, при който са установени надлежно някакви дефекти, които, естествено, са отстранени все още “, разяснява Георги Гвоздейков, министър на превоза и известията.

Бившият министър на районното развиване Николай Нанков разяснява новината във фейсбук.

Ееее, но какво желаете в този момент?! Какъв е казусът, че медицинският ни хеликоптер не е в редовност и не може да се употребява за медицински цели и избавяне на човешки животи?!?

Важното е, че получи академично освещаване и Никито се снима с него. Без значение, че беше доставен с изчезнали редица документи и елементи.

Вратата му не се заключва и затваря. И какво от това.

Няма още черна кутия и уплътнения на вратите. Не е сертифициран…

И още, и още, и още…..

Вместо да се употребява по предопределение, откакто бе фон за ВИП фотосесия, продължава да си стои като експонат, написа той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР