Първият мандат върви към миниране. Доста сериозни мини виждаме в

...
Първият мандат върви към миниране. Доста сериозни мини виждаме в
Коментари Харесай

Боряна Димитрова, „Алфа Рисърч“: Първият мандат върви към миниране

Първият мандат върви към миниране. Доста съществени " мини " виждаме в седемдневния път към съставянето на държавно управление.

Това предвижда в студиото на Euronews Bulgaria Боряна Димитрова, социолог от „ Алфа Рисърч “.

„ Дали госпожа Габриел ще може да измине този път, не настъпвайки нито една мина? Вече видяхме няколко. Още със скъсаната оставка на основния прокурор беше ясно, че съществено се разместват политическите пластове “, добави Димитрова. 
Случващото се в правосъдната система ще е сигурно предмет на разбор. Тепърва ще се види до каква степен са персоналните офанзиви и борби на лобита и зависимости, и до каква степен ще може да се приказва за същинска правосъдна промяна. Но това, което е безусловно несъмнено, е, че „ когато гръм удари, ехото заглъхва “ на политическия терен.
Боряна Димитрова, " Алфа Рисърч "

Много мъчно, да не кажа съвсем невероятно, е съставянето на държавно управление с първия мандат, счита социологът.

„ Ние виждаме върха на един айсберг. Последните десетина дни възможностите за сформиране на държавно управление, в това число с хода с номинацията на госпожа Габриел, изглеждаха много съществени. „ Алфа Рисърч “ имаше едно експресно изследване – над 50% от хората смятаха, че се вижда светлина в края на тунела и че ще се сформира постоянно държавно управление. Случаят „ Гешев “ е на повърхността, само че единствено за два дни се изсипаха толкоз обвинявания – вътре, измежду първите в прокуратурата – които дълго време не бяхме виждали “, сподели още Димитрова.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР