Първият мандат, според мен, е обречен, освен ако ГЕРБ не

...
Първият мандат, според мен, е обречен, освен ако ГЕРБ не
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Първият мандат е обречен, освен ако ГЕРБ не се съберат с Възраждане

" Първият мандат, съгласно мен, е жертван, в случай че ГЕРБ не се съберат с досегашните си сътрудници от “Възраждане ”, с които смъкнаха държавното управление, и Движение за права и свободи, които не са им досегашни сътрудници. Другата огромна тематика е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи по този начин са се сраснали на локално равнище стопански и политически, че да подкрепим мандата на ГЕРБ значи да подкрепим мандата на Движение за права и свободи. Това няма да стане ”, съобщи в “Панорама ” Явор Божанков от “БСП за България ”.

Според него Българска социалистическа партия няма нищо срещу да е съпротива.

" Българска социалистическа партия с това управление и в този състав е на вярната, метафорично казано светлата страна и до момента в който това е по този начин ние ще сме бариера пред реставрацията на остарелия модел на ГЕРБ и Движение за права и свободи, на оня модел на боязън, пък няма значение сега дали той е служебния кабинет, който включва Има Такъв Народ, фрагменти на ГЕРБ и Движение за права и свободи. В какъв формат и по какъв начин се преформатират и прегрупират тези сили, ние задоволително добре разпознаваме кое е вярно и неверно и ще стоим против реставрацията на този модел на ръководство ", сподели Явор Божанков.

Той изясни, че посланикът на Русия би трябвало да бъде поканен при откриването на новото Народно заседание, тъй като би трябвало да се съблюдават избрани правила, а те споделят, че дипломат, който има акредитация, се кани. Има и политическа причина - “това е сюжет на ГЕРБ, който цели да раздаде други настроения в обществото ”.

Божанков напомни, че Българска социалистическа партия е подкрепила парламентарната декларация, в която “ясно се споделя кой е нападател и кой е жертва, кой е агресор и осъжда съветската експанзия ”.

“За разлика от други политически сили ние не сме не изпадаме в прекаленост - нито сме при тези, които споделят, че ще работим единствено с “Газпром ”, нито сме при тези, които споделят, че България в никакъв случай няма да работи с “Газпром ”. Ние споделяме, че ще работим с този, който предлага най-хубави условия ”, продължи той.

По думите му е невиждано настояването на прокуратурата Българска социалистическа партия да даде документи от свои събрания.

“Главният прокурор по сигнал на Кирил Добрев се намесва във вътрешнопартийния живот на една партия. То е налепо, само че пък е в реда на нещата - откогато служебният кабинет ръководи разбрах едно - постоянно има по-зле. Аз и моето семейство сме под непрекъснати инспекции и репресии от всички държавни органи, което ме разочарова, тъй като заменихме един боязън със различен боязън. Ние не сме се борили и не сме протестирали над 200 дни, с цел да свалим ГЕРБ и да получим ГЕРБ на квадрат ”, акцентира Божанков.

Какво още сподели той вижте във видеото.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР