Първият мандат се държи от ГЕРБ и всички въпроси трябва

...
Първият мандат се държи от ГЕРБ и всички въпроси трябва
Коментари Харесай

Николай Денков: Не преговаряме и не договаряме с ГЕРБ за министри

" Първият мандат се държи от ГЕРБ и всички въпроси би трябвало да са отправени към тях. Има разновидности, по които да се случат нещата. Ако търсят поддръжка от нас, би трябвало да поддържат нашия проектокабинет. Задачата ми е извънредно сложна. Трябва като треньор да събера един тим да играем мач. Трябва да е ясно, че един Министерски съвет би трябвало да е екип и да взема решение проблемите. Трябва да има отборен принцип при сформиране на кабинет. Там е и мястото на Асен Василев. Имам доверие, че той може да оправи кашата, която забърка финансовото министерство, това съобщи в утринния блок на Нова тв Николай Денков от " Продължаваме промяната ".

" Този състав на кабинет, който предложихме, не е съветван с ГЕРБ. Те го получиха като лист. Ние договаряния по персоналния състав няма да водим. Това по което преговаряме са стратегиите, които би трябвало да се извършват. Един кабинет би трябвало да свърши избрана работа. Не преговаряме и не договаряме с ГЕРБ за министри и зам.-министри с тях ", безапелационен бе той.

По думите му ги интересува единствено дали ще съумеят да създадат устойчиво държавно управление. Ако ГЕРБ извадят едно по-добро държавно управление, добре за България, само че нямам доверие да го създадат.

" Представихме състав на кабинет не поради ГЕРБ. Не одобряваме ултиматуми и условия. Искаме да да се разплете този пъзел и да има работещо държавно управление. Да слагаме картите на масата и да решаваме ", разясни препоръчаният от ПП-ДБ за министър председател.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР