Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от

...
Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от
Коментари Харесай

Атанас Атанасов видя клопка: Борисов да не ни предлага условия, докато не е върнал мандата

Първият мандат няма да подкрепим, както и държавно управление, кадрувано от Бойко Борисов, това са нашите условия, добави тлидерът на ДСБ  в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

 

Бойко Борисов би трябвало да извърши конституционното си обвързване - реализация на първия мандат. Или предлага държавно управление, или връща първия мандат. Да не ни предлага условия, до момента в който не е върнал мандата. Той желае ние авансово да се обвържем с някакъв мандат към него. Ние сме подготвени да предложим вид. Готови сме и да помогнем на Борисов да се откаже от политиката, изясни още той.

 

По думите му има тежка политическа рецесия, тъй като " парламентарната република цикли ".

 

Пет пъти ходихме на избори, три от които бяха извоювани от ГЕРБ. Три пъти те не съумяха да сформират държавно управление. Единственият кабинет през последните две години бе този на държавното управление на Кирил Петков, уточни Атанасов.

 

Ако Борисов връща мандата, то би трябвало да е абсолютно, безапелационен бе той.

 

Относно Бюджет 2023 съгласно него има опция дефицитът да влезе в границите на 3 %. " Има планувани разноски, които могат да бъдат лимитирани ", добави Атанасов.

 

В същото време Тома Биков от ГЕРБ се включи по телефона в студиото на Българска национална телевизия, изненадвайки Атанасов:

 

" На няколко пъти се повтори екстравагантната теза за втория мандат. Ако няма държавно управление с първия мандат, няма да има и с втория! По-спокойно с пералните и да гледаме съществено. ПП-ДБ е разновидността за лъчение на най-стабилното държавно управление. Ако те показват разумен и съответен проект, сме подготвени на кабинет. Няма да вървим зад изгубилите избори. Няма да даваме поддръжка, тъй като някой си има вяра, че е доста приветлив. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР