Първият мандат може да бъде връчен още утре. ГЕРБ трябва

...
Първият мандат може да бъде връчен още утре. ГЕРБ трябва
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Първият мандат може да бъде връчен още утре

Първият мандат може да бъде връчен още на следващия ден. ГЕРБ би трябвало да отидат при президента с претендент за министър председател, съобщи Атанасов. 

 

Пет пъти ходихме на избори, три от които бяха извоювани от ГЕРБ. Три пъти те не съумяха да сформират държавно управление. Единственият кабинет през последните две години бе този на държавното управление на Кирил Петков. Това съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

Очакваме първия мандат, който ще се връчи на ГЕРБ. Те би трябвало да излъчат министър председател. Не знам за какво Бойко Борисов пита нас. Нека върнат първия мандат, ще седнем и ще преговаряме за втория мандат, разкри съпредседателят на " Демократична България ".

По думите му има тежка политическа рецесия, тъй като " парламентарната република цикли ".

" Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ - в Народното събрание и пред камерите. ГЕРБ имат конституционното обвързване да осъществят кабинет. Или оферират министър председател или да връщат мандата. "

" Ако Борисов връща мандата, то би трябвало да е абсолютно. "

" Трябва да затягаме колана, в случай че желаеме да влезем в Шенген и еврозоната ", разяснява Атанасов. 

В същото време Тома Биков от ГЕРБ се включи по телефона в студиото на Българска национална телевизия, изненадвайки Атанасов: 

" На няколко пъти се повтори екстравагантната теза за втория мандат. Ако няма държавно управление с първия мандат, няма да има и с втория! По-спокойно с пералните и да гледаме съществено. ПП-ДБ е разновидността за лъчение на най-стабилното държавно управление. Ако те показват разумен и съответен проект, сме подготвени на кабинет. Няма да вървим зад изгубилите избори. Няма да даваме поддръжка, тъй като някой си има вяра, че е доста приветлив. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР