Първият мандат е единственият вариант за съставяне на правителство в

...
Първият мандат е единственият вариант за съставяне на правителство в
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Асен Василев няма място в изпълнителната власт

Първият мандат е единственият вид за сформиране на държавно управление в 49-ото Народно заседание, съобщи изрично пред БНР Владислав Горанов, някогашен финансов министър от ГЕРБ. 
 
" Не съм уверен в искреността на нашите сътрудници, с които до момента вървеше ръководството и се поддържаше държавното управление, до каква степен са желали това. От всичките им дейности и бездействия се видя, че в действителност евентуално те са калкулирали, че избори в тази обстановка са по-изгодни за тях, тъй като в този момент социолозите им отреждат второ място, а след още няколко месеца от същото ръководство, което те могат да предложат, евентуално ще бъдат трета политическа мощ ", изрече мнението си той.
 
Сглобката като изкуство на вероятното
Според него качеството на ръководство, което можеше да роди сглобката " по Лена Бориславова ", в никакъв случай не е било това, което заслужават българските гласоподаватели. В предаването " Преди всички " Горанов заявява, че ще останат на масата на договарянията, колкото е нужно, само че " с този жанр и качество на правене на политика няма по какъв начин да се продължи ". 
 
" Участието на Асен Василев в политиката не го написа в Конституцията ", сподели иронично някогашният финансов министър и акцентира, в случай че ПП-ДБ го желаят и считат, че личностните желания са им по-важни пред това да се прави качествена политика, това ще е техен избор. 
 
Според него към момента би могло да се реализира държавно управление в границите на този парламент.  " Г-н Василев даде всичко от себе си, с цел да покаже, че той няма място в нея. (...) Не желаеме Асен Василев да е част от изпълнителната власт по никакъв метод ", безапелационен бе той.
 
Финансистът разкритикува и водената от Василев финансова политики. Той цитира изводите на МВФ във връзка с фискалната политика, съгласно които на макрониво фискалната ни политика ни отдалечава от задачите, които имаме. 
 
Защо Василев е още веднъж финансов министър?
А за какво тогава Василев е в листата с министри от ГЕРБ, Горанов отговори: 
" Ние сме предложили лист с министри, който се е породил в резултат на всички тези седмици и месеци връзка сред двата преговорни екипа. Ние не сме желали по никакъв метод да слагаме непреодолими политически причини за битие на държавно управление ". 
 
С депутати на ГЕРБ в мандат на ГЕРБ Асен Василев повече няма да стои на " Раковски " и да управлява държавните финанси, още веднъж повтори Владислав Горанов. Според него политика на Василев ни отдалечава от правия път и еврозоната. Преди нови избори и нов парламент няма по какъв начин ГЕРБ да поддържа различен министър-председател с изключение на Мария Габриел, акцентира също той. 
 
Възможни ли са договаряния?
И въпреки всичко е допустимо в идващите дни да има договаряния с Политическа партия, само че без Асен Василев, позволява Владислав Горанов и отново повтори тезата си:
" Политическа партия са калкулирали, че за тях изборите са по-изгодни и са търсили метод да излязат от тази връзка. (...) Няма проблем и най-вероятно ще се стигне до този сюжет, в случай че Политическа партия и останалите партии в коалиция не се извинят, само че не по метода, по който го направи Асен Василев, и дойдат с откровени планове и покажат, че това им е значимо ". 
 
След изборите идващият български министър-председател би трябвало да е водач на партия, а най-подготвен е Бойко Борисов, счита някогашният министър от ГЕРБ. По думите му в последните години се вижда, че " когато министър-председател не е водач на политическа партия, нормално се проваляме ". Политическото водачество изисква взимане на решения и носене на отговорност, означи още той. 
 
Ролята на Движение за права и свободи
Пеевски е упорит и търси легитимация на Движение за права и свободи по всевъзможен начин, изрече мнението си Горанов. Той подсети, че българските жители, които са дали своят вот за Движение за права и свободи, имат същите права като всички останали български жители. Пеевски има потребност от възстановяване на връзката си и на метода, по който прочувствено се показва в политиката, само че това сигурно не е проблем на ГЕРБ, акцентира някогашният финансов министър. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР