Първият леден аквариум в България изграждат в Пловдив от екипа

...
Първият леден аквариум в България изграждат в Пловдив от екипа
Коментари Харесай

В Пловдив изграждат първия експозиционен леден аквариум

Първият мразовит аквариум в България построяват в Пловдив от екипа на Природонаучния музей благодарение на българските полярници. 

Според създателите на плана това е първият в света експозиционен мразовит аквариум.

В началото на тази година стартира и първият морски курс на нашите полярници до Ледения континент със личен превоз – на борда на научноизследователския боен транспортен съд " Св. Св. Кирил и Методий ". Машината е плаваща лаборатория.

Учените, като се изключи че ще изследват водите към остров Ливингстън, се чака да се завърнат и с експонати за пловдивския музей. Там към този момент има 3D соленоводен аквариум, който е най-големият в България.

Изграждането на първия в света експозиционен мразовит аквариум става допустимо по план, финансиран от Фонд " Култура ", описа шефът на Пловдивския природонаучен музей Огнян Тодоров.

По думите му оборудването ще може да бъде намерено до юли. „ По този метод ще се превърнем в международна дестинация… Със сигурност би трябвало да се мисли и за нови попълнения в екипа, тъй като е видно, че се трансформираме последователно и в учебен център ”, добави Огнян Тодоров за БНР.

Снимка: popotam.bg

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР