Първият квартален етажен паркинг в София е готов и вече

...
Първият квартален етажен паркинг в София е готов и вече
Коментари Харесай

Изградиха първият квартален многоетажен паркинг в София

Първият квартален етажен паркинг в София е подготвен и към този момент има уверение за прилагане. Намира се в регион „ Надежда “. Съоръжението е на 4 етажа за 310 автомобила, разполага с над 40 зарядни станции за електрически автомобили , с налична среда и с места за коли на хора в неравностойно състояние. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията си на новоизградения етажен паркинг в „ Надежда “.

Паркингът разполага с видеонаблюдение и с и дребна градина, която ще може да се употребява от живущите в квартала денем, уточни още столичния кмет.

Проектът е квалифициран и изпълнен от общинското сдружение „ Софийски парцели “ със средства от сдружението и с нисколихвен заем по финансов инструмент на Министерството на районното развиване.

 многоетажен паркинг Надежда
пресцентър, Столична община

Съоръжението ще може да се употребява за почасово паркиране, както и с абонамент за по-дълъг интервал от време.

​​​​​​Предвидени са и разнообразни комфортни способи, както за заявяване на абонамент – онлайн или посредством оператор, по този начин и за заплащане – онлайн с банкова карта, на станциите за заплащане ситуирани в самия паркинг, по банков път или в брой в офиса на сдружението.

Интересът към паркинга е огромен, всекидневно получаваме запитвания и поръчки, имаме към този момент и подписани контракти с клиенти, уточни шефът на общинското сдружение „ Софийски парцели “ ЕАД Димитър Шивачев.

Според него съществуването тук-там за зареждане на електрически автомобили ще подтиква хората да си закупят от този тип по-екологични транспортни средства. Дружеството преглежда и опцията за разполагане на фотоволтаици на покрива, след което ще разшири броя на местата за зареждане на електрически коли.

На инспекцията участва и Надя Данкинова, ръководител на Фонда за устойчиви градове, финансовия инструмент по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020, подкрепил реализацията на плана.

„ Изгражда се и втори квартален паркинг в регион Слатина от общинско сдружение „ Пазари изток “ и това е моделът, който разработихме и към този момент осъществяваме, сподели кметът Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР