Първият коментар от Дондуков 2 за визитата на Зеленски в

...
Първият коментар от Дондуков 2 за визитата на Зеленски в
Коментари Харесай

Помощта за Украйна: Нов сблъсък между президентството и правителството

Първият коментар от Дондуков 2 за визитата на Зеленски в България провокира следващ конфликт с държавното управление.

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази терзание, че не е станало ясно какви тъкмо задължения е поела изпълнителната ни власт пред президента на Украйна.

Илияна Йотова съобщи, че изразената позиция от Румен Радев не е вест и че той е пореден в нея.

Срещата с Радев мина даже по-зле от предстоящото, установи медията

Срещата на Радев със Зеленски получи сериозен отзив поради размяната на остри реплики сред двамата държавни глави за това би трябвало ли да се оказва помощ с оръжие. Позицията на президента е, че това няма да реши военния спор. Зеленски даже поправи президента, че в Украйна има война, а не боен спор.

Според Йотова рецензиите към президента целят да прикрият задължения за военна помощ, които държавно управление е поело пред Зеленски.

Премиерът Николай Денков посочи, че има разлика сред това, което е поискано и това, което може да бъде обещано

„ Вчерашният ден за мен е доказателство за това, че рецензиите към президента и този огън против президентската институция целят да лишават вниманието на българската общност от това какво тъкмо е поело българското държавно управление като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите “, разяснява вицепрезидентът.

Йотова дефинира като притеснителна обстановката в Нидерландия в подтекста на приемането на България в Шенген

В петък на изключителна комисия по защита министър Тодор Тагарев разгласи - България е получила лист " Зеленски " с желаните оръжия, без летателни средства. А министър председателят Николай Денков посочи, че има разлика сред това, което е поискано и това, което може да бъде обещано.

Когато извадим от складовете годно, само че на години въоръжение и муниции, получаваме отплата към 55%, посочи министърът

„ Единият приказва за това, че ще дадем всичко на Украйна като се изключи самолетите, а другият споделя - не ние ще дадем това, което можем. Т.е. ще дадем това, което можем, е една позиция на България, която прочее се пази и от нашата институция към този момент от доста месеци насам “, добави тя.

„ С днешния си опит да разклати стабилността на постоянното държавно управление, вицепрезидентът насажда боязън и разединява “, показват от МО

От Министерство на защитата дадоха отговор на Йотова:

„ Тревожно е, че президентската институция манипулира публичното мнение с погрешни внушения за военната помощ за Украйна и по този начин подхранва акцията по дезинформация, която се води против България.

Снимка: bTV

Подкрепата изрично няма да заплаши боеспособността на българската войска и опциите на страната ни да се пази. България ще даде муниции, които са към края на своя запас, само че са в годно положение.

Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на постоянното държавно управление, вицепрезидентът насажда боязън и разединява, вместо да сплотява нацията “.

 В известието се акцентира още, че Министерството на защитата има цялостната поддръжка от държавното управление за военната помощ за Украйна, избрана с решение на Народното събрание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР